Ukraine People

Дніпряни заспівали жестами

Дніпряни заспівали жестами
175218 ПЕРЕГЛЯДІВ

На музичному фестивалі БезViz, який відбувся в Дніпрі вихідними, пройшло чимало майстер-класів. Серед них і спів мовою жестів.

У суботу на Монастирському острові засновники проєкту "Звуки тиші" провели тематичний майстер-клас. Його учасники за годину опанували одну українську композицію жестовою мовою. Заняття почали з дактелю — абетки, а за 15 хвилин ті, хто ніколи не спілкувався жестовою — нею заспівали.

"Переклад пісень дещо відрізняється від перекладу звичайного тексту, — пояснює викладачка жестової мови Анастасія Чала. Під час жестового співу текст перекладається як віршик, а ще жестами треба показувати музичні інструменти, що грають на фоні — гітари, скрипки, фортепіано тощо. Тут ви перекладаєте не просто слова, а й емоції. Задіяні не тільки руки, але й міміка". "Де, як не на музичному фестивалі нам донести меседж, що нечуючі люди теж люблять музику й співи. Це може бути цікаво і для тих, хто чує, бо в тому є своя естетика та шарм", — доповнює Євгеній Божевський, організатор проєкту "Звуки тиші". Читайте також: Бій спеці дали рятувальники на набережній!  
Мої відео