Ukraine People

За педпрацівниками на період карантину зберігається середня зарплата

За педпрацівниками на період карантину зберігається середня зарплата
174853 ПЕРЕГЛЯДІВ

Примушення оформлювати неоплачувану відпустку є порушенням прав педагогів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства освіти.

Нагадування про зберігання заробітної плати на період карантину було викликано зверненням вчителів до міністерства, які скаржилися, що їх змушують брати неоплачувану відпустку на цей час.

«Таке рішення є незаконним, оскільки відповідно до статті 113 Кодексу законів про працю України, за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток. Щоб нагадати про закон, ми підготували лист органам управління та керівникам закладів», — відзначила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Якщо ж права педагогів все одно порушуватимуться, можна звернутися до освітнього омбудсмена Сергія Горбачова. Адреса для електронних звернень: [email protected] або за посиланням https://zvernennya.eo.gov.ua/ Адреса для письмових звернень: Служба освітнього омбудсмена, 03058, м. Київ, відділення поштового зв'язку 58, а/с 48 Телефон для зв'язку: +380 951438726

Мої відео