Ukraine People

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про ринок землі

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про ринок землі
202311 ПЕРЕГЛЯДІВ

240 народних депутатів підтримали у першому читанні законопроєкт, який має відкрити ринок землі в Україні. Майже всі депутати  (21 з 26) від Дніпропетровщини проголосували «за» законопроєкт.

Від партії «Слуга народу» свій голос не віддав лише Сергій Северин. Не підтримали документ партійці «Батьківщини» Юлія Тимошенко та Володимир Кабаченко. Від «Європейської солідарності» проти проголосував Михайло Забродський, а Яна Зінкевич була відсутня на сесії.

Найбільше обранці сперечалися про право іноземців на купівлю землі та про заборону на придбання більше 210 тис. гектарів землі в одні руки.

За ухваленим проєктом, іноземці "можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в порядку спадкування за законом, але зобов'язані здійснити їх відчуження протягом одного року з дня набуття права власності".

У понеділок, 11 листопада, Володимир Зеленський запевняв, що купувати (не успадковувати) землю іноземці зможуть тільки в тому випадку, якщо на це дасть згоду народ на всеукраїнському референдумі.

Втім, до другого читання законопроєкт може зазнати змін.

 

Мої відео