Ukraine People

Дитячі оздоровчі табори не відкриють до 1 липня

Дитячі оздоровчі табори не відкриють до 1 липня
78060 ПЕРЕГЛЯДІВ

У МОЗ вважають, що оздоровча кампанія має відбутися тільки тоді, коли покращиться епідеміологічна ситуація в країні. Наразі відкриття таборів є передчасним. Таке рішення ухвалила державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 16 червня, повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

Цього літа в Україні на оздоровлення чекають понад 1,2 мільйона дітей, більшість яких належать до пільгових категорій населення. 75% цих дітей живуть у малозабезпечених сім'ях та потребують соціальної підтримки. Але наразі й клінічна ситуація щодо коронавірусу лишається дуже напруженою, і наявність інших ризиків не дозволяє відкрити дитячі оздоровчі заклади.

Як зазначив міністр охорони здоров`я Максим Степанов, проблемою та ризиком є можливість спалахів у таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових. У таких випадках дітей шпиталізують до інфекційних лікарень, які зараз працюють з COVІD-19. До того ж, діти приїжджають до таборів із регіонів з різною епідеміологічною ситуацією, що може викликати поширення інфекції між регіонами. І, нарешті, перевірки виявили в таборах і порушення санітарно-гігієнічних норм, і неякісний контроль за харчуванням дітей.

«У зв’язку з цим та погіршенням ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення наразі є передчасним, — зазначив Максим Степанов. — У той же час ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше. Нам потрібно додатково відстежити епідемічну ситуацію, і протягом тижня ми будемо ухвалювати рішення в залежності від умов адаптивного карантину».

До питання про можливий час відкриття дитячих таборів у МОЗ повернуться 22 червня.

Мої відео