Ukraine People

В Україні планують зменшити втричі кількість районів

В Україні планують зменшити втричі кількість районів
62053 ПЕРЕГЛЯДІВ

Існуючі наразі 490 районів пропонується укрупнити і створити нових 129. Відповідну постанову уряд схвалив на сьогоднішньому позачерговому засіданні.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, існуючий районний поділ був утворений ще при СРСР у першій половині минулого століття. Це абсолютно не відповідає сучасним стандартам по багатьом критеріям. Наприклад, за словами прем’єра, є райони, де проживають 5 тисяч людей, і райони, де більше 180 тисяч людей. Це, в свою чергу, створює великі перекоси у субвенціях і дотаціях, через що серед місцевих голів виникає напруження.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, проектом передбачено створення 129 районів, з яких 10 районів у Автономній Республіці Крим, а 7 на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

У Вінницькій області буде 5 районів; у Волинській області — 4 райони; у Дніпропетровській області — 6 районів; у Донецькій області — 8 районів; у Житомирській області — 4 райони; у Закарпатській області — 5 районів; у Запорізькій області — 5 районів; в Івано-Франківській області — 5 районів; у Київській області — 6 районів; у Кіровоградській області — 4 райони; у Луганській області — 8 районів; у Львівській області — 7 районів; у Миколаївській області — 4 райони; в Одеській області — 6 районів; у Полтавській області — 4 райони; у Рівненській області — 4 райони; у Сумській області — 5 районів; у Тернопільській області — 3 райони; у Харківській області — 7 районів; у Херсонській області — 3 райони; у Хмельницькій області — 5 районів; у Черкаській області — 4 райони; у Чернівецькій області — 3 райони; у Чернігівській області — 4 райони.

Мої відео