Ukraine People

«Південмаш» випускатиме електробуси та зарядні станції

«Південмаш» випускатиме електробуси та зарядні станції
7675 ПЕРЕГЛЯДІВ

Угода, яка підписана з південнокорейською компанією, передбачає підписання договорів на суму 23 мільярди гривень. Термін виробництва розрахований на період до 2023 року. Про це повідомляє пресслужба держпідприємства «Південмаш» на своїй сторінці в соцмережі.

Південнокорейська компанія Caris, яка вже веде проєкти з розвитку дорожньої інфраструктури України, продовжує співпрацю з вітчизняними державними підприємствами вже у секторі великого машинобудування.

Як зазначив генеральний директор «Південмашу» Сергій Войт, незважаючи на недостатню завантаженість та тяжкий економічний час, у якому довгий час знаходилося підприємство, воно повністю зберегло ефективність та працездатність.

«Співпраця c Caris дозволить не тільки фінансово оздоровити підприємство, а й зберегти науково-технічний потенціал, відродити громадянське велике машинобудування, яке багато років залишалося одним з ключових напрямків діяльності заводу», — наголосив керівник «Південмашу».

Корпорація Caris, яка має підприємства, розташовані у багатьох країнах світу, будівельні, логістичні компанії, виробництво інноваційних матеріалів і компонентів для дорожнього будівництва і безпеки руху, має наміри придбати у українського космічного підприємства 5000 електробусів і 7800 зарядних станцій. Сторони ухвалили обмін ліцензійними угодами і технологіями, обговорили можливості і потенціал експорту електробусів у Європу.

Теги: електробус,Південмаш,південнокорейська компанія,виробництво,угода
Мої відео