Ukraine People

Через спеку на Дніпропетровщині на 30% зросла кількість інфарктів

Через спеку на Дніпропетровщині на 30% зросла кількість інфарктів
7679 ПЕРЕГЛЯДІВ

В області наразі мешкає понад 890 тисяч людей з артеріальною гіпертензією. Для них діє безкоштовна обласна програма допомоги. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної ради.

Наразі допомога людям із серцево-судинними захворюваннями набула особливої актуальності, адже через спеку вони більше хворіють. За інформацією головної лікарки Обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Олени Лугової, останніми днями до кардіоцентру поступило 65 пацієнтів з інфарктами. Загалом через спеку кількість інфарктів у регіоні зросла на 30%. Це відбувається через наступні причини:
1) зростає артеріальний тиск, що обумовлено підвищенням температури тіла.
2) відбувається зневоднення організму, через це згущується кров, що, у свою чергу, призводить до тромбозу в коронарних судинах серця.
3) під час спеки люди менше рухаються. Це доцільно з точки зору теплообміну організму, але люди відкладають візити до лікаря. А саме в ці дні необхідний контроль та консультації сімейних лікарів.
4) у спеку люди зловживають морозивом і солодкими напоями. А високий рівень солодкого в крові — це велика шкода для людей із серцево-судинними захворюваннями.

На сьогодні на Дніпропетровщині мешкає понад 890 тисяч пацієнтів з артеріальною гіпертензією. Для них у лікарні ім. Мечникова діє безкоштовна обласна програма, до якої входять лабораторні та інструментальні обстеження (ЕКГ, за потребою — Ехо-КГ), консультація кардіолога та офтальмолога з обстеженням очного дна та вимірювання внутрішньоочного тиску, призначення терапії.

Усі довідки щодо програми та запис до лікарів за телефоном Консультативної поліклініки лікарні Мечникова (056)713-51-32 з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00.

Теги: Дніпропетровщина,спека,інфаркти,програма допомоги,безкоштовно,лікарня ім.Мечникова
Мої відео