Ukraine People

На Дніпропетровщині 15 священників захворіли на коронавірус

На Дніпропетровщині 15 священників захворіли на коронавірус
67716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зростання кількості випадків захворювання впродовж останніх діб пов`язане з богослужіннями у п`яти відділеннях релігійної організації. Коло контактних осіб наразі становить 29 людей. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Дніпропетровської обласної ради.

Епідеміологічне розслідування, проведене Обласним лабораторним центром, було розпочато після спалаху захворювання впродовж 20 та 21 липня. 15 випадків було зареєстровано 20 липня, 36 — 21 липня. Виявилося, що з 17 липня зареєстровано 15 випадків захворювання серед священнослужителів у п’яти відділеннях релігійної організації. Наразі 6 з них шпиталізовані, інші — в самоізоляції. Інше важливе питання — коло контактних осіб як за місцем богослужіння, так і за місцем проживання священнослужителів. Поки таких встановлено 29, з них у 9 тести показали позитивний результат. Процес встановлення контактів триває, їхня кількість може бути величезною.

За словами керівника обласного лабораторного центру Романа Чуба, тільки по першому захворілому під час богослужінь у Дніпрі та Петропавлівці за два тижні могли брати участь більше ніж двох тисяч осіб. Тож не виключена можливість розповсюдження хвороби серед прихожан та священників.

«На жаль, існує негативний досвід, коли в релігійних організаціях вже виникали спалахи, що приводили до тяжких наслідків та значного розповсюдженню хвороби, — зазначив голова Дніпропетровської обласной ради Святослав Олійник. — Тому ми звертаємося до керівників всіх релігійних організацій з проханням: використовувати засоби індивідуального захисту, захворілих священнослужителів відсторонити від контактів з оточуючими, проводити очищення та поточну дезінфекцію приміщень, здійснювати релігійні заходи або на відкритому повітрі, або за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв.м».

Теги: коронавірус,спалах,священники, Дніпропетровщина,богослужіння
Мої відео