Ukraine People

На Дніпропетровщині лікарі закликають батьків вакцинувати дітей перед новим навчальним роком

На Дніпропетровщині лікарі закликають батьків вакцинувати дітей перед новим навчальним роком
32951 ПЕРЕГЛЯДІВ

Закон забороняє відвідувати шкільні та дошкільні заклади дітям, які не отримали щеплення. Вакцини, передбачені календарем, безкоштовно надають сімейні лікарі, педіатри або терапевти.

Не щепленим до навчання — зась. Лікарі Дніпропетровщини нагадують батькам вихованців шкіл та садочків про необхідність вакцинації дітей перед новим навчальним роком. Мовляв, з початком занять ризик «підхопити» інфекцій зростає й невакциновані діти наражаються на небезпеку самі та стають загрозою для інших. До того ж, «відказникам» від щеплень доведеться шукати іншу форму навчання, адже стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» напряму забороняє особам, які не отримали щеплень, відвідувати дитячі заклади. За допуск туди невакцинованої дитини відповідальність нестимуть керівник навчального закладу та місцеві органи влади.

Мати двох школярів Катерина Степанова у необхідності щеплення не сумнівається, тому вже привела до кабінету сімейної лікарки доньку Варю, яка йде до першого класу. Каже, вакцинація проходить у стерильних умовах, батьків інформують і щодо назви вакцини, і щодо виробника.

За словами сімейної лікарки Ілони Касаткіної, якщо дитина йде до першого класу, треба провести ревакцинацію від кору, краснухи та паротиту, дифтерії, правця, поліомієліту. У садочках вимагають щеплення від гепатиту Б, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту.

Якщо батьки не встигають вчасно завершити вакцинацію, пояснює лікарка, вони мають звернутись за консультацією до «сімейника» й визначити точну дату процедури. Це зафіксують у довідці, з якою дитину допустять до занять. Принциповим же антивакцинаторам доведеться шукати іншу форму навчання.

Усі необхідні вакцини у Дніпрі, за словами лікарів, є. Отримати їх безкоштовно можна у свого сімейного лікаря, педіатра або терапевта.


Теги: вакцинація,діти, Дніпро,навчальний рік,школа,дитсадки,щеплення
Мої відео