Ukraine People

У Петропавлівському районі місцеві мешканці знищили річку Самару

У Петропавлівському районі місцеві мешканці знищили річку Самару
22062 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рибалки та мисливці звели незаконні штучні перепони у басейні річки для розведення риби та дичини. Перекриття спричинило спад рівня води майже до повного пересихання. Про це повідомляє Богданівська об`єднана територіальна громада на своїй сторінці в соцмережі.

Земельна дамба була зведена в руслі Самари порядом із селом Мерцалівка Петропавлівського району. Внаслідок зухвалих дій була повністю перекрита течія річки, а нижче за течією рівень води впав до повного пересихання. Через зниження вільного плину води утворилося смердюче болото. У Богданівській ОТГ почали бити на сполох, адже почався замор риби та знищення біоресурсів.
Та коли 1 вересня громада намагалася демонтувати незаконну земельну дамбу, раптом знайшлися господарі цього «басейну».

«Спеціальна техніка була заблокована рибалками та мисливцями з числа жителів Петропавлівського району, зокрема з села Дмитрівка, — йдеться у повідомленні. — Як виявилося з їхніх слів, ці «любителі смаженої риби» самовільно звели штучні перепони в басейні річки Самара для розведення риби та дичини, на що витратили навіть 50000 грн., і тепер цей басейн належить їм».

На місце події прибула СОГ Петропавлівського району. За даним фактом зібрано матеріали справи для прийняття відповідного рішення.

Теги: річка Самара,Богданівська ОТГ,пересихання
Мої відео