Ukraine People

На Дніпропетровщині викрито осіб, що поставляли продукти харчування до ДНР

На Дніпропетровщині викрито осіб, що поставляли продукти харчування до ДНР
22113 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через нелегальну схему було експортовано товарів на 8,5 млн грн. До митних документів вносили недостовірні дані, продукти відвантажували на адреси підставних іноземних фірм. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Протягом 2019-2020 років злочинна група, до якої входили мешканці не тільки Дніпропетровщини, а й Харківської та Запорізької областей, організувала незаконну поставку товарів народного споживання на непідконтрольні Україні території.

«До митних документів вносились недостовірні дані про нібито експортування товарів до Республік Азербайджан та Грузія транзитом через територію Російської Федерації, а фактично такі товари постачалися до так званої «ДНР», де у подальшому й реалізовувались місцевими підприємствами, — повідомляють у прокуратурі. — Митні платежі, податки та збори від такої діяльності надходили до бюджету невизнаної «держави» та використовувались для забезпечення діяльності вказаної терористичної організації».

За попередньою інформацією, через вказану нелегальну схему було експортовано товарів на загальну суму понад 8,5 мільйона гривень.

Під час обшуку за місцем мешкання ймовірного організатора злочинної схеми вилучено документацію щодо постачання товарів, комп’ютерну техніку, грошові кошти, а також транспортний засіб та продукцію. Йому вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Теги: продукти харчування,ДНР,митні документи,прокуратура,експорт ,нелегальна схема
Мої відео