Ukraine People

Керівництво Криворізького залізорудного комбінату залякує страйкуючих гірників консервацією шахт

Керівництво Криворізького залізорудного комбінату залякує страйкуючих гірників консервацією шахт
21905 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі під землею залишаються 184 шахтарі. На їхню підтримку в урядовому кварталі у Києві триває безстрокова акція протесту. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Щодня через погіршення стану здоров`я у шахтах залишається все менше протестувальників — наразі їх 184. Це 76 робітників шахти «Батьківщина», 49 — у шахті «Тернівська», 34 — у шахті «Гвардійська» та 25 — у шахті «Жовтнева». Протест триває, а разом із ним триває тиск з боку адміністрації комбінату.

«16 вересня в.о. обов’язки керівника КЗРК Сергій Новак дав вказівку своїм заступникам, технічним працівникам розпочати підготовку до консервації всіх чотирьох шахт КЗРК, — повідомляє Михайло Волинець. — Це ще один спосіб тактичного, психологічного тиску на працівників».

Тиснуть і на тих, хто поїхав чи збирається на акцію протесту до Киева, яка розпочалася в урядовому кварталі 15 вересня. Люди подали заяви на безоплатну відпустку керівникам дільниць, але адміністрація попередила, що до них застосовуватимуть заходи як до прогульників.



Теги: протести,шахтарі,Кривий Ріг,Київ,консервація шахт,урядовий квартал
Мої відео