Ukraine People

У Дніпрі на мікрорайоні Кротова мешканці провели суботник під гаслом «Стоп насилля!»

У Дніпрі на мікрорайоні Кротова мешканці провели суботник під гаслом «Стоп насилля!»
66243 ПЕРЕГЛЯДІВ

Біля 40 жителів власноруч видалили хащі в посадці в районі вулиці Данила Нечая. У цій місцевості 10 жовтня знайшли спотворений труп жінки. Потім з'ясувалося, що її вбив місцевий молодик. Люди кажуть, що на мікрорайоні Кротова існує серйозна проблема з безпекою. Проте всі звернення до чиновників міськради Дніпра та міського голови Бориса Філатова виявляються марними.

Клич про суботник кинули в соцмережах. В одній з груп зареєстровано 600 мешканців Кротова, а всього тут проживає 7 тисяч дніпрян. Руслан Шрамко прийшов на суботник разом із дружиною та сином Єгором.

«Була ініціатива навести лад, щоб було більше відкритих майданчиків, а от таких занедбаних просторів — менше, — пояснив Руслан. — Усі ці недобудови — це простори, яких треба позбавлятися».

На суботник на спеціальному скутері для людей з інвалідністю приїхав Павло Мишев. Каже, що сила в руках є, а бруд його не лякає. Та й якщо оголосили суботник, потрібно виходити всім.

«У нас найкрасивіший житловий масив, — впевнений Павло. — Тільки потрібно навести порядок, посадити красиві дерева, і мешканці масиву Кротова зможуть нормально жити».

Люди скаржаться на відсутність ліхтарів. Та навіть там, де вони є, в половині перегоріли лампи, але їх ніхто не міняє. Ще два роки тому містяни зверталися до міськради Дніпра, але їх не почули. Кажуть, почуваються немов у гетто, нікому не потрібними.

«Нам міський голова обіцяв, що приїде. Чекаємо вже місяць — ніхто не їде, — каже мешканка мікрорайону Кротова Лариса Арпентій. — Він був на Тополі, був на Перемозі, ще десь, тільки не на Кротова».

Містяни кажуть, що після закриття Шинного заводу про Кротова зовсім забули. Тому порятунок шукають у спільних діях на благо своєї громади.

Теги: суботник, Дніпро,Кротова,хащі,мікрорайон
Мої відео