Ukraine People

Дніпропетровщина отримала 60 мільйонів гривень на кисневе забезпечення лікарень

Дніпропетровщина отримала 60 мільйонів гривень на кисневе забезпечення лікарень
45215 ПЕРЕГЛЯДІВ

На ці гроші мають відновити застарілі системи подачі кисню та поповнити медзаклади новими кисневими концентратами. Кошти вже надійшли до міст, де розміщені опорні заклади, повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Зі зростанням кількості хворих на коронавірус, які потребують шпиталізації, в Україні виникла проблема з обладнанням, що необхідно пацієнтам з утрудненим диханням, аби забезпечити кров киснем. Та виявилося, що у більшості лікарень застаріла інфраструктура, яка не дозволяє підключити апарати ШВЛ до системи подачі кисню. Тож, Уряд виділив понад 570 мільйонів гривень на забезпечення лікарень киснем.

«У деяких лікарнях немає кисневих концентраторів, у деяких навпаки централізована поставка кисню, тому виділяємо гроші областям, щоб вони вирішували, у який спосіб це забезпечувати», — зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Уряд поставив регіонам завдання, що 80 відсотків ліжок у лікарнях, які будуть приймати хворих на COVID-19, мають бути з підведеним киснем або обладнані автономними системами постачання кисню. Дніпропетровщина отримала 60 мільйонів гривень, третина з яких — для Дніпра, де найскладніша епідеміологічна ситуація.

«Кисневі концентратори придбають для госпітальних баз, розташованих у Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Новомосковську, Павлограді, Першотравенську, Синельниковому, — повідомляють у ДніпроОДА. — Також у медзакладах відремонтують наявні кисневі станції».

Теги: Дніпропетровщина,кисневі концентрати,медзаклади,лікарні,коронавірус
Мої відео