Ukraine People

Герої Небесної сотні, як тепер вшановують пам’ять загиблих?

Герої Небесної сотні, як тепер вшановують пам’ять загиблих?
182417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Музей Майдану вирішив започаткувати нову традицію вшанування пам’яті тих, хто загинув на мітингу. Тепер у дні народження героїв будуть встановлювати портрет та живу квітку та вмикати пам’ятний дзвін. Це дійство відбуватиметься перед Дзвоном Гідності, який відкрили біля каплиці архістратига Михаїла й українських Новомучеників.

Вони вважають, що ця традиція допоможе нам не просто пам’ятати те, що трапилось, а й жити далі, проте вже з висновками. Ця традиція створюється для того, аби всі ми розуміли, яку ціну заплатили за те, що маємо. Нова традиція буде символом приходу у світ кожного з героїв, які віддали своє життя за нас.

Як заведено нашими традиціями, в День народження людям дарують квіти. Так і музей буде дарувати квітку померлим бійцям, які назавжди залишаться в пам’яті живих. Це буде висловлення вдячності за той героїчний подвиг та відданий порив емоцій, який залишив слід в наших серцях. Окрім цього така традиція допоможе людям дізнатись більше про тих, хто будував їхнє майбутнє.

Наша пам’ять, це річ, яка змінюється, вибірково видаляє фрагменти того, що може бути важливим. Але як же інакше нам залишити свою самобутність? Лише повсякчас нагадувати собі, хто ми є і чиї ми діти. Хто поклав життя за те, щоб ми могли будувати своє майбутнє так, як робимо це зараз.

Працівники музею самостійно будуть встановлювати портрети та квіти на пам’ятники. Тож ніхто не буде забутим. У січні на нас чекає 11 пам’ятних днів. Тож шануймо пам’ять тих, хто був вагомою частиною історії нашого життя.

Мої відео