Ukraine People

Полковник УДО отримав адміністративне стягнення за зловживання службовим становищем: військова прокуратура Київського гарнізону

Полковник УДО отримав адміністративне стягнення за зловживання службовим становищем: військова прокуратура Київського гарнізону
13379 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно і неупереджено вживаються заходи щодо виявлення правопорушень та притягнення до відповідальності винних військових службових осіб.

   Зокрема, військовою прокуратурою Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону вжито заходів реагування щодо адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-13 КУпАП, тобто зловживання владою або службовим становищем, вчинене з корисливою метою чи в інших особистих інтересах, в умовах особливого періоду, допущеного полковником Управління державної охорони України.

   Указаний старший офіцер, будучи звільненим від виконання службових обов’язків (перебуваючи у відпустці), достовірно знаючи, що загальні тарифи на послуги ДП «Зал офіційних делегацій» аеропорту «Бориспіль», а саме – зустріч, супроводження персональним агентом та доставка себе та членів своєї родини на борт літака індивідуальним транспортом, коштують 2 700 грн з особи, зловживаючи своїм службовим становищем скористався послугами вказаного ДП як працівник УДО який знаходиться під час виконання службових обов’язків із супроводження осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, тобто за пільговим тарифом - 100 грн. з особи.

   Постановою Печерського районного суду м. Києва офіцера визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 3 400 грн. На час винесення судового рішення вказана особа звільнена з УДО.

   Крім того, вживаються заходи щодо стягнення з нього повної вартості послуг, наданих йому та членам його родини ДП «Зал офіційних делегацій».

   Наголошуємо, що робота військової прокуратури Центрального регіону України щодо виявлення військових адміністративних правопорушень, триватиме і надалі.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,полковник,УДО ,адміністративне стягнення,службове становище,аеропорт «Бориспіль»
Мої відео