Ukraine People

Невже лише 8% жителів нашої країни читають книги? Що про це кажуть дослідники?

Невже лише 8% жителів нашої країни читають книги? Що про це кажуть дослідники?
9445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляє Олександра Андріївна Коваль, громадська діячка, директорка Українського інституту книги, щодня занурюються у світ книжок лише 8% населення нашої держави. 27% людей відкривають книгу більше одного разу на тиждень.

Дослідники порівняли, на скільки сильно відрізняється культура читання в Україні та в інших країнах Європи. Статистика показує, що в Італії більше ніж один раз на тиждень читають 56% громадян, а в Польщі – 36%. Україна в цьому плані далеко позаду країн Європейського союзу. В нашій державі читання — не таке популярне заняття як в інших, говорить Олександра Андріївна. Вона повідомила, що показник читачів в Україні постійно падає, на сьогодні він складає мізерні 8% від всього населення країни. А про те, що буде далі вчені бояться навіть думати.

В Українському інституті книги були переконані, що карантин зможе виправити цю ситуацію, адже люди більше часу проводитимуть вдома. Але, в період локдауну, паперові книги продаватись краще не стали. Трохи ліпші справи в інтернет-магазинах, які продають електронні книжки. Коваль заявила, що їй дуже сумно бачити таку мізерну статистику, в порівнянні з іншими світовими державами, де показники продажів виросли від 7 до 9 відсотків. Це означає, що сучасні українці надають перевагу іншим способам розважити себе. І придбання книг та їх читання знаходяться на другому плані.


Мої відео