Ukraine People

Незаконне добування піску: в Богуславі знайшли порушників закону!

Незаконне добування піску: в Богуславі знайшли порушників закону!
9280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Добування будь-яких копалин повинно добуватись лише з дозволу держави. Для того, щоб отримати його, необхідно провести аналіз місця, з якого ви плануєте почати добувати копалини, після чого надати всі документи до відповідних інстанцій. Будь-яка незаконна спроба отримати пісок, чи інший матеріал на території країни, карається законом.

Сьогодні в Павлоградському районі, в місті Богуслав поліція затримала групу людей, які намагались провести незаконне отримання копалин з надр загальнодержавного значення. За словами одного з поліціянтів, в першу чергу їхню увагу привернула техніка: КАМАЗ та екскаватор САТ. Землерийно-транспортна техніка працювала у незазначеному для неї місці. Правоохоронці вирішили перевірити, що там відбувається, тож під’їхали та спитали дозвіл разом з документацією на техніку та проведення робіт. Але жодних документів в учасників не було. Як виявилось, вони самостійно створили кар’єр, з якого і проводили незаконне добування піску.

На місце цієї події приїхала слідчо-оперативна група Павлоградського районного відділку поліції. Вони склали протокол та конфіскували всю техніку, відправивши її на штраф-стоянку. Також на учасників розкопувань було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статі 240 Кримінального кодексу України. Тепер порушники відповідатимуть за порушення правил охорони або використання надр. Поліціянти нагадали, що для того, щоб проводити видобування якоїсь копалини, обов’язково попередньо провести екологічну оцінку місцевості. Адже Державна екологічна інспекція України встановлює чіткі правила, стосовно глибини, ширини та площі, на якій можна займатись видобуванням. Також вони постійно перевіряють такі місця для виявлення порушень.

Мої відео