Ukraine People

Додатковий привід кинути палити! Штрафи за куріння на вулицях Дніпра

Додатковий привід кинути палити! Штрафи за куріння на вулицях Дніпра
17912 ПЕРЕГЛЯДІВ

В законодавстві України говориться, що палити дозволено тільки в спеціально відведених для цього місцях. На цих територіях встановлені відповідні таблички. За відсутності позначки “Місце для паління”, люди не мають права курити на цій території. Під заборону потрапляють не лише традиційні цигарки з табаку, а й електронні сигарети.

Також в Законі зазначено, що на кожному підприємстві повинні бути місця для паління. Створення таких місць лягає на плечі директорів та власників товариств. Місця для паління повинні розташовуватися не тільки біля підприємств, а й просто в людних місцях, таких як вокзал, аеропорт, лікарня та ресторан. На території для паління обов'язково розміщують урну та застережливі таблички. Спеціально відведені місця для куріння не повинні бути більшими, ніж десята частина від розміру приміщення, або всього будинку.

Людмила Копиленко, яка обіймає посаду прес інспектора УПП в Дніпропетровській області, розповіла про покарання, яке чекає на правопорушників. За куріння в заборонених місцях передбачене адміністративне стягнення в розмірі від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів. Це означає що зловмисників оштрафують на суму від 51 до 170 грн, а за повторне порушення законодавства – від 170 до 340 грн. Поліція виписує штраф на місці правопорушення.

Нагадуємо, що до громадських місць в Дніпрі належать:

- під'їзди будинків, ліфти, підвали та горища;
- територія біля житлових будинків;
- дитячі та спортивні майданчики;
- зупинки транспорту, громадський транспорт і пішохідні підземні переходи;
- території архітектурних, історичних і культурних пам'яток;
- установи освіти й охорони здоров'я;
- автовокзал, залізничні станції, набережна міста;
- пляжі, банкомати та ресторани;
- установи органів влади.

Забороняється палити на відстані менше, ніж 20 метрів від вище перечислених місць.



Мої відео