Ukraine People

Клієнти TAXIOMA обирають комфорт за доступною ціною

Клієнти TAXIOMA обирають комфорт за доступною ціною
180874 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія змінює менталітет та запити українців. Третій рік поспіль триває пандемія Ковід19.  Безумовно, карантин змінив звичний ритм життя кожного з нас. Більшість впевнено переконуватиме, що стало значно гірше. Дійсно, обмеження у транспорті, черги до лікаря та на вакцинацію, зросли ціни на продукти та пальне, комуналка злетіла і пропорційно їй знизились витрати по інших статтях сімейного бюджету.  Водночас, бажання отримувати якісні послуги за доступною ціною нікуди не зникло.  Як відомо, до хорошого звикаємо швидко. І маємо на те право… От тільки з широким спектром вибору не завжди складається. Сьогодні бізнес докладає титанічних зусиль щоб вижити в умовах війни, політичної нестабільності, фіскального тиску та пандемії Ковід19.  Все менше сил та фінансового ресурсу залишається на розвиток і збереження якості послуг та товарів.

Чи дійсно ми повертаємось у часи коли «наші люди у пекарню на таксі не їдуть»? Але ні, їдуть! Бо карантинні реалії змушують шукати альтернативу. На допомогу приходять  сучасні технології. Приватний сектор давно використовує здобутки цього напрямку. Як доказ, кожному з нас продали телефон, комп’ютер, інші гаджети. Декому, навіть декілька. Ми дедалі частіше замовляємо послуги онлайн та продовжуємо освоювати нові технології комунікації.

«Технології вже давно почали змінювати нас. Пендемія ковіду лише пришвидшила цей процес,» - розповідає співзасновник сервісу авто TAXIOMA Василь Худинець. Ще у 2012 році він перший в Україні запустив мобільний додаток  виклику авто.  Далі ідею підхопив ринок. Тож довелось продовжити роботу над удосконаленням  унікальності пропозиції.  Криза та пандемія підштовхнули до дій. Коли значна частина власників середнього бізнесу прийняла рішення закрити справу,  киянин запустив сервіс доступного авто TAXIOMA. Сьогодні він вже працює у двадцяти містах України. 

Криза – час можливостей.  Чому ця істина не для всіх?

- Так, це факт. Відомі економісти давно обґрунтували зазначену  тезу. Довели, що це період можливостей. Важливо вчасно зорієнтуватись: у докризовий період накопичити кеш, тобто готівку, а в момент кризи – здійснювати покупки або розвивати бізнес. Більшість власників бізнесу відчувають  страх, тому не починають нічого нового. Я зі своєю командою теж проходили подібні часи. Добре пам’ятаю післякризовий 2009 рік. Далі 2014 та початок військових дій, що взагалі припустити було вкрай складно. Час від часу гостро поставало питання зменшення затрат, що були досить вагомими, та підвищення зручності і доступності послуги. Пандемія ковіду остаточно переконала - варто переформатуватись у мобільний додаток. Сьогодні близько  60% замовлень авто здійснюється саме у такий спосіб. Значить ми правильно зрозуміли тенденції.

На Вашу думку, як швидко більшість українців повністю перейдуть  на он-лайн послуги?

- На мою думку досить швидко.  В Україні на державному рівні оголошено діджиталізацію.  Навіть з’явився слоган: «Ставай digital або залишайся динозавром». На практиці цей процес має за мету переведення різноманітної інформації у всіх її формах — текстовій, звуковій, графічній — у цифровий формат.

Як перший вагомий результат зазначеного процесу,  усім нам відомий додаток «ДІЯ». Розшифровується як «Держава і Я». Наразі вже понад 11 млн українців є користувачами цього застосунку. Зауважте, він активно працює лише рік. Саме тому я поділяю думку, що у наступні два-три роки близько 90 % з нас стане активними користувачами подібних додатків та відчуємо якісні зміни.  Майбутнє однозначно за он-лайн послугами.

Більшості з нас освоювати щось нове складно. Як Вам вдалось зробити мобільний додаток TAXIOMA максимально легким та комфортним у користуванні?

- Попри значні переваги мобільного додатку Taxioma, вважаю, що ще є куди рухатись. Візуалізація та алгоритми є досить легкими. Прагнемо ще більшого комфорту для клієнта у користуванні додатком.  Як відомо, краще – ворог хорошому. Тому не зупиняємось. Доводиться долати і виклики.  Ми працюємо на ринку по моделі «бізнес-партнерства».  Саме вона і дає можливість швидко розширювати географію Taxioma. Під час інтеграції і виникає найбільше завдань, які треба вирішувати. Маємо зберегти оперативність роботи додатку, взаємодію «клієнт-додаток-водій» та коректну передачу даних/замовлення послуги. Зважаємо і на швидкий розвиток технологій. Чи не щотижня проводимо певні внутрішні технічні зміни . Щоквартально оновлюємо додаток. Інколи навіть частіше. Тут залежить від прийнятих рішень щодо удосконалення  алгоритмів. Це постійний процес. Саме він дозволяє утримувати рівень легкості користування на позначці 90-92%. Як бачите, є куди рухатись. Так, я перфекціоніст (сміється).

Індивідуальний підхід сервісу Taxioma до клієнта – чим/як забезпечуєте цей принцип?

Індивідуальний підхід в першу чергу забезпечуємо прозорістю своєї роботи. Сервіс Taxioma чи не єдиний, що має у мобільному додатку  «чесну» загальнодоступну налаштовану тарифну сітку. Платиш виключно  за поїздку.  ЇЇ вартість обґрунтовується наступними критеріями: затори, час пік, погода, відстань тощо. Особливо уважно ми підійшли до питання заторів. Використовуємо картографію Google, за що не шкодуємо плати, бо в кінцевому результаті клієнт максимально швидко дістається місця призначення і платить за поїздку, а не за нервове очікування у заторі. Дійсніcть прозорості тарифу Taxioma досягає рівня 95%.

Бонусні програми та акції.  Чи є ці маркетингові рішення ефективними у залученні клієнтів?

Як і більшість, ми використовуємо їх, але у мінімальній кількості. На практиці знижки, бонусні програми й промо-акції більш ефективно працюють не у напрямку залучення нових клієнтів, а дозволяють формувати і підтримувати лояльність вже напрацьованої бази клієнтів.

Нашим клієнтам найбільше до вподоби реферальна система «Запроси друга» та програма накопичення бонусів. Так, реферальна система дозволяє кожному клієнту запрошувати своїх друзів користуватися додатком Taxioma та отримувати бонусні кошти. Суму 45 грн отримує той, хто пересилає посилання, та ще 45 грн новий користувач, після своєї першої успішної поїздки.

Це працює наступним чином. Відправляєте ваш персональний код з особистого кабінету своїм близьким, хто ще не здійснював замовлень через додаток Taxioma . Отримувач повинен ввести надісланий код в розділі  “Отримати бонус” у головному меню додатку. Далі бонуси надходять на власний рахунок клієнта. Кошти нараховуються на бонусний рахунок додатку. Перевірити його можна в розділі оплата-спосіб-баланс.

А ще Taxioma після кожної успішної поїздки дарує клієнту на баланс бонус - 1 грн. Накопичуючи такі бонуси, при достатній кількості,  їх  можна згодом використати для замовлення поїздки.

Для постійних користувачів  нашого сервісу діє персональна  знижка у відсотковому відношенні. Послідовність пропозиції наступна:

1) 3% при 50 успішних поїздках;

2) 4% від 50 до 100;

3) 5% від 100 до 200;

4) 7% від 200 до 500;

5) 10% від 500 і більше.

Кожен користувач мобільного додатка Taxioma у розділі «оплата» бачить свою персональну знижку. Якщо виникають питання можна звернутись до цілодобової служби підтримки. Її номер також зазначений у додатку.

А клієнти сервісу Taxioma – які вони? 

- Наша категорія клієнтів: в середньому молоді люди віком від 25 до 45 років, активні, у співвідношенні чоловіки - жінки 50/50. Для нас важливо мати якісний зворотній зв'язок.

Сьогодні він забезпечується наступним чином. На мобільний додаток клієнта надходить повідомлення з проханням оцінити якість здійсненої поїздки. Пропонуємо три можливі варіанти: позначити кількістю зірочок, вибрати варіант із запропонованих відповідей або залишити власний коментар. Так ми щодня вивчаємо зворотній зв'язок та запит клієнта. У залежності від відгуків та результатів перевірки інформації вносимо дані до списку недобросовісних водіїв та клієнтів. Це щось на зразок «чорного списку». Бо трапляються і такі. Підтримку клієнта забезпечуємо 24/7.

Сервіс TAXIOMA працює у двадцяти містах України. Чи є система роботи однаковою у містах мільйонниках та у невеликих обласних центрах?

- Ми інтегровані у різні програмні комплекси. Тому алгоритми звичайно дещо відрізняються. Однак, для клієнта візуально це не помітно. Вагомо лише для внутрішньої роботи. До прикладу, зараз працюємо над тим, щоб рахувати час очікування. До сьогодні, плату за простій авто не знімали. По відношенню до водія ситуація є не зовсім справедливою.

Чи активно Ви цікавитесь політикою?

- Так, активно.

З якою періодичністю відстежуєте новини, зокрема ті, що стосуються роботи громадського транспорту в умовах пандемії?

- Новини читаю щоденно. Якось було пропустив два дні – враження, що два роки життя. Цікавлюсь у більшості економікою, сучасними технологіями, сферою транспорту і політикою. У Києві досить відчутно змінюється ритм життя та робота в результаті прийняття чиновниками певних рішень. Чого варте лише закриття метро та зменшення кількості громадського транспорту у зв’язку з оголошенням червоної зони в період пандемії. Людям все одно треба їхати.

За час карантину спад у сфері послуг був особливо відчутним. Попит знизився на 60-65%. Але ми не зупинились. Зараз попит на послуги авто дещо зріз, та до рівня в час карантину так і не повернувся.

У більшості містах кількість одиниць громадського транспорту зменшили. Значна частина пасажирів почали виїжджати на власному авто, що підвищило рівень заторів. Як результат, у звичайні дні за годину водій служби таксі може здійснювати дві поїздки. Коли колапс, місто стоїть у заторах. За дві години - лише одна поїздка. Попит у такій ситуації є, але викликати авто та їхати фактично не можливо.

Ще одне питання  до теми новин. Давня істина: якщо ти приїхав у нове місто і нічого не знаєш, запитай таксиста. Вони ж і найкраща реклама.  Як рекламуєте сервіс Taxioma?! 

- Це істина. Вони все знають. От чи вірити – особиста справа кожного. Що стосується реклами, звичайно, ні. Реклама йде тільки в мережі Інтернет. Найближчим часом запускаємо у Ніжині брендовані авто сервісу Taxioma. Чекаємо відгуки та замовлення послуг. Продовжуємо працювати заради комфорту клієнта та високої якості послуг.

TAXIOMA – долаємо відстань ЛЕГКО!

Бережемо час та нерви клієнта.

Ковід, карантин, черги, обмеження руху, - про все це можна забути!

Подаруй собі можливість рухатись без обмежень та зайвих витрат

24 години на добу, 7 днів на тиждень!

Дивуйся своїм можливостям з TAXIOMA:

- замовлення таксі онлайн 24/7 з будь-якого смартфона;

- географія – 20 найбільших  міст України;

- оптимальне співвідношення ціна/якість;

- лояльні програми для постійних клієнтів;

- можливість керувати ціною поїздки;

- зазначити власні вимоги (домашні улюбленці – ок);

- термінова кур'єрська доставка;

- легко викликати таксі зможуть навіть люди похилого віку.

 

Більше про нас дізнавайтесь на сайті https://taxioma.ua/

 

Слідкуйте за нами в соцмережах :

https://www.facebook.com/taxioma.official

https://www.instagram.com/ig.taxioma/

https://www.tiktok.com/@taxioma.official?

https://www.youtube.com/channel/UCRPV5TmiJTI4fNMlzVPU4FQ

 

 

Теги: Замовити таксі,Замовити таксі Київ,Замовити таксі у Києві,Закавать такси Киев,Заказать такси,Заказать такси в Киеве
Мої відео