Ukraine People

Усі 27 країн-членів Європейського союзу погодилися на надання Україні 50 мільярдів євро

Усі 27 країн-членів Європейського союзу погодилися на надання Україні 50 мільярдів євро
290791 ПЕРЕГЛЯДІВ

Усі 27 країн-членів Європейського союзу погодилися на надання Україні 50 мільярдів євро, повідомив президент Євроради Шарль Мішель. Це було оголошено після офіційного початку саміту лідерів ЄС у Брюсселі.

Генеральний секретар Євроради, Шарль Мішель, розповів, що угода була досягнута після обговорення з окремими лідерами, зокрема угорським прем'єром Віктором Орбаном. "У нас є угода. Всі 27 країн-членів погодилися на додаткові 50 мільярдів євро допомоги для України в рамках бюджету ЄС", – наголосив він.

Це рішення має забезпечити сталий, тривалий та передбачуваний фінансовий підтримки для України. Головний відмінок цієї домовленості ще не розголошено, оскільки саміт триває. Угорщина висловила вимогу щодо щорічного голосування за продовження допомоги, а не її одноразового затвердження раз на чотири роки.

Згідно з доступним документом, лідери домовилися про те, що "на основі щорічного звіту Комісії про реалізацію Механізму для України, Європейська Рада щорічно проводитиме дебати щодо Механізму з метою надання вказівок. У разі потреби через два роки Європейська Рада запропонує Комісії внести пропозицію для перегляду в контексті нової МФР".

Прессекретар Шарля Мішеля підтвердив, що Віктор Орбан домовився з іншими лідерами ЄС про надання Україні пакету підтримки на 50 мільярдів євро. Це стало можливим після тиску від прем'єр-міністрів Італії, Франції та Німеччини. Були укладені компроміси, зокрема, щодо щорічного голосування за продовження допомоги та механізму обумовленості верховенства права.

 

Мої відео