Ukraine People

Навіть попри заходи санкцій, росія забезпечувалася високотехнологічним обладнанням з Тайваню.

Навіть попри заходи санкцій, росія забезпечувалася високотехнологічним обладнанням з Тайваню.
185211 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом останнього року росія імпортувала високоточне електронне обладнання з Тайваню на суму понад 20 мільйонів доларів, зафіксовано у розслідуванні видання The Washington Post.

За даними журналістів, російська компанія I Machine Technology отримала компоненти з комп'ютерним управлінням, які застосовуються у складних і точних виробничих процесах у різних галузях промисловості, включаючи виробництво зброї.

"Ці компоненти становили майже весь імпорт російської компанії протягом перших семи місяців 2023 року, при тому що основний обсяг продажів компанії за цей період припадав на російську оборонну промисловість", - відзначено у публікації.

Зазначається, що керівництво компанії намагалося використовувати ці компоненти для масового виробництва ударних дронів в Росії.

"Постачання свідчать про те, як, незважаючи на глобальні обмеження, російська оборонна промисловість залишається потужною завдяки використанню лазе́рів у санкціях", - узагальнили журналісти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що більше половини імпортованих у Росію мікросхем у 2023 році були вироблені в США або Євросоюзі.

Мої відео