Ukraine People

Мінагрополітики перевірили запаси і виготовлення цукру та подали прогноз чи його вистарчить у цьому році

Мінагрополітики перевірили запаси і виготовлення  цукру та подали прогноз чи його вистарчить у цьому році
288470 ПЕРЕГЛЯДІВ

Упродовж минулого року та на початку 2024 року в Україні вироблено 1,8 мільйона тонн цукру. Обсяги цукру, вироблені протягом 2023 року та на початку поточного року, на які деякі країни вводили ембарго, мають бути достатніми для забезпечення внутрішнього ринку. Запаси цукру також вважаються достатніми для задоволення потреб споживачів інших країн. За оцінками фахівців Міністерства аграрної політики та продовольства України, оптова вартість кілограма цукру в середньому становить від 23 до 24 гривень.

Споживання цукру в Україні

Щорічно для внутрішнього споживання українцями необхідно близько 1 мільйона тонн цукру. Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння, обсяг експорту цукру виробниками на 2023/2024 маркетинговому році обмежено до 650 тисяч тонн. Відповідний Меморандум, укладений між міністерством та Національною асоціацією цукровиків України "Укрцукор", регулює обсяги експорту, які є ключовим показником виконання угод з Євросоюзом та іншими країнами щодо експорту продукції.

Раніше повідомлялося, що продажі цукру зросли майже втричі, і обмеження на експорт не були введені. За даними митної служби, з січня по грудень 2023 року Україна експортувала 516 тисяч тонн цукру на суму 391,2 мільйона доларів США. При цьому обсяг продажу цукру збільшився в 2,85 рази порівняно з 2022 роком."

Мої відео