Ukraine People

Дніпропетровщина отримає понад 3,2 млрд грн на програми підтримки бізнесу

Дніпропетровщина отримає понад 3,2 млрд грн на програми підтримки бізнесу
143761 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2024 році Уряд передбачив на програми підтримки бізнесу Дніпропетровської області понад 3,2 млрд грн. Відповідне фінансування допоможе регіону, який знаходиться впритул до лінії фронту, постійно потерпає від ворожих обстрілів та є одним з основних центрів прихистку внутрішньо переміщених осіб, зберегти промисловий потенціал та розвивати малий і середній бізнес. Про це заявила Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко під час робочої поїздки в Дніпро, повідомляє agonews.ua

“3,2 млрд грн у межах державної програми “Зроблено в Україні” — не є лімітом. Чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати. Це фінансування розподіляється як на знайомі бізнесу програми – “Доступні кредити 5-7-9%, гранти на переробку, так і нові або відновлені програми, які показали свою ефективність у минулому. Серед таких – програми компенсацій аграріям за купівлю сільгосптехніки вітчизняного виробництва та інші”, – зазначила Міністр.

Зараз програма компенсацій активно розвивається, адже аграрії потребують оновлення автопарку, особливо у прифронтових регіонах. У Дніпрі Юлія Свириденко підписала наказ про внесення до переліку сільгосптехніки та обладнання, вартість яких частково компенсується коштом бюджету, 23 вітчизняних заводів-виробників.

Серед них – п’яти компаній з Дніпропетровської області: ТОВ “ФРАЙТ”, ТОВ “Арлан”, ТОВ “Союз-Спецтехніка”, ТОВ “Завод сільгоспмашин” та ТОВ “Єлезаветівський механічний завод”.

Мої відео