Ukraine People

З'явилася нова версія Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024

З'явилася нова версія Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024
168290 ПЕРЕГЛЯДІВ

З'явилася нова версія Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024, яка має зменшені системні вимоги порівняно зі стандартними версіями. Тепер ця операційна система може працювати навіть на застарілих відеокартах, що підтримують DirectX 10 або навіть без підтримки DirectX, і не вимагає обов'язкової підтримки TPM та Secure Boot, яка стала опціональною.

Windows 11 IoT Enterprise - це повноцінна версія Windows Enterprise, призначена для спеціалізованих пристроїв, таких як банкомати, термінали оплати, цифрові рекламні конструкції, інформаційні кіоски та системи промислової автоматизації.

Microsoft пропонує два канали ліцензування для цієї ОС: загальнодоступний канал (GAC) та канал довгострокової підтримки (LTSC). Версія LTSC гарантує 10-річний цикл оновлень для пристроїв зі спеціалізованими функціями, де малоймовірні серйозні зміни в програмній функціональності.

Однією з найбільш помітних змін у системних вимогах для Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 є значне зниження мінімального обсягу пам'яті - тепер ця ОС може працювати з 2 Гб оперативної та 16 Гб постійної пам'яті. Також вперше підтримуються процесори Qualcomm разом з чіпами від AMD, Intel та NXP.

Вимоги до графічних адаптерів та дисплеїв теж стали нижчими - ОС може працювати з графічними адаптерами, що підтримують DirectX 10 або навіть без підтримки DirectX, а також може працювати з дисплеями нестандартних розмірів або взагалі без екрана.

Загальне зниження апаратних вимог стало можливим завдяки специфікації застосування Windows 11 IoT Enterprise LTSC. Ця версія не включає деякі програми та функції безпеки, що характерні для десктопної Windows, оскільки вони не потрібні для пристроїв, що працюють у захищених мережах.

 

Мої відео