Ukraine People

Україна в ЄС: Єврокомісія визначила строки для надання умов переговорів.

Україна в ЄС: Єврокомісія визначила строки для надання умов переговорів.
334073 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська комісія планує у найближчі тижні розробити рамкові умови для переговорів про приєднання України до Європейського союзу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на виступ спікера Єврокомісії Ани Пісонеро на брифінгу.

"Я не можу вказати точні терміни стосовно підготовки рамкових умов, але робота над ними продовжується. Ми сподіваємося, що зможемо представити їх країнам-членам протягом наступних тижнів", - заявила Пісонеро.

Вона також прокоментувала твердження деяких політиків про наявність особливих умов для України на шляху до вступу в Євросоюз.

"Очевидно, що в процесі розширення немає жодних скорочень. Процес базується на досягненнях. У нашій доповіді є чіткі дані про зусилля України на шляху до сучасного стану", - підкреслила вона.

Пісонеро відзначила, що прогрес України є вражаючим для Євросоюзу, особливо в умовах війни. Вона зауважила, що український парламент продовжує працювати, а реформи в країні тривають.

Нагадаємо, що у грудні лідери країн-членів Євросоюзу під час саміту схвалили початок переговорів про вступ України до блоку, незважаючи на загрози з боку Угорщини щодо блокування цього рішення. Прем'єр-міністр Віктор Орбан відмовився брати участь у голосуванні з цього питання.

 

Мої відео