Ukraine People

Реєстрація кандидатів у народні депутати завершена

Реєстрація кандидатів у народні депутати завершена
90060 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними, що їх оприлюднила ЦВК Дніпропетровщина увійшла у трійку лідерів за кількістю претендентів на парламентське крісло. По мажоритарних округах в області балотуються 315 чоловік. Однією з головних ознак цих перегонів стала масова відмова кандидатів, пов’язувати себе із політичними проектами. Принаймні офіційно. Згідно сайту ЦВК лише третина з них йде за підтримки тої чи іншої партії, решта — самовисуванці.

"Часто кандидати змінюють перед виборами політичні сили, бо та політична сила яку вони представляли вже втратила довіру. - розповідає координатор обласної громадянської мережі "Опора" Вадим Головченко, - І в даному випадку коли вже взагалі немає довіри ніяким політичним силам, вони намагаються використати механізм самовисування.”

Найбільш привабливим для кандидатів виявився двадцять шостий округ — це Шевченківський район Дніпра. Тут за місце у Раді змагатимуться аж 37 людей. Серед них — колишній депутат міської ради двох скликань Геннадій Гуфман, директор КП "Комунгоспсервіс" Олександр Водолазький та атовець Андрій Сарвіра. Найменше претендентів - усього восьмеро - має округ номер 28. Серед них колишній міський голова Дніпра та чинний депутат Іван Куліченко та екозахисниця Тетяна Лампіка.

Не обійшлось і без двійників. Так на Дніпропетровщині на вибори йде два Загіди Краснови та два Вадима Нестеренка. Та ще сім пар однофамільців. З’явилися двійники і у партій. Деякі кандидати приписують собі членство у таких товариствах як "Слуга народу – Зе!", "СЛУГА НАРОДА", "ДЕПУТАТ - СЛУГА НАРОДУ" і тому подібне. Ця технологія, каже голова правління всеукраїнської ГО "Комітет виборців України2 Станіслав Жолудєв, використовується вже не перший рік.

"В 15 році на місцевих виборах у нас був повний клон партії Відродження, називалась вона Відродження України. Вона мала таку ж символіку, навіть у партійному списку співпадали перші прізвища.”

Не всі кандидати, що претендують представляти Дніпропетровщину, живуть у регіоні: документи подали мешканці Вінниці, Києва, Кременчука та Львова. За професійним складом серед претендентів народні депутати, сільські голови, бізнесмени, фермери, пенсіонери та безробітні. Є також оглядач вагонів, слюсар-монтажник, сторож дитсадка та студент ДНУ.  А от прізвища декого з тих, кого Дніпряни очікували побачити у бюлетенях, там не з'являться. Чинні депутати Яків Безбах, Андрій Денисенко та Костянтин Усов участь у нинішніх перегонах вирішили не брати.

Читайте також: На вибори балотуються вісім Зеленських

Мої відео