Ukraine People

Хто такий і чим багатий новий прокурор Дніпропетровщини?

Хто такий і чим багатий новий прокурор Дніпропетровщини?
130467 ПЕРЕГЛЯДІВ

Романа Токаря під час робочого візиту 10 травня представив Генпрокурор України Юрій Луценко. Він не приховує - щодо нового кадрового призначення радився із його попередником на цій посаді Віктором Матвійчуком.

Донедавна Токар працював замом Матвійчука. Офіційна довідка свідчить, за плечима новоспеченого прокурора майже 20 років трудового стажу у слідчих органах прокуратури.

Роману Токарю трохи більше 40-ка. Має дружину і двох дітей. Його декларації доволі скромні, як для прокурора. Так, з останньої за 2018-й рік, виходить, що на посаді заступника прокурора області він заробив 622 310 гривень, тобто в середньому 50 тисяч на місяць. Його дружина, працюючи на приватного підприємця, додала у сімейну скарбничку за минулий рік 44 676 грн — 3723 гривні на місяць — копійка в копійку з розміром мінімальної зарплати у 2018 році.

Подружжя має у власності Toyota venza 2011 року випуску, квартиру у центрі міста, заміський будинок та земельні ділянки у Царичанці.

Також Роман Токар декларує півмільйони гривень готівки. А його дружина, тим часом, виплачує банку кредит у 35 тисяч гривен. Відомостей про те, що хтось із найближчих родичів нового прокурора області є власником, чи співвласником комерційних підприємств у відкритих реєстрах немає. Так само, як немає й інформації про його участь у гучних або скандальних справах чи політичних заангажованостей. Тож, на нову посаду, він заступає без негативного шлейфу. Та скільки саме триватиме його каденція , наразі, прогнозувати важко. Найімовірніше, вона залежатиме від того, як довго обійматиме свою посаду нинішній керівник Генпрокуратури.

Читайте також: Голову Нікопольської райради взяли на хабарі

Мої відео