Ukraine People

У Верховній Раді представили проєкт бюджету на 2020 рік

У Верховній Раді представили проєкт бюджету на 2020 рік
174303 ПЕРЕГЛЯДІВ

В останній день робочого тижня Кабмін презентував проєкт держбюджету на 2020-й рік. У тексті зазначено, що майже третина усіх коштів країни піде на погашення внутрішнього та зовнішнього боргу країни. 

Також парламентарі хочуть підвищити прожитковий мінімум на 174 грн. У такому разі він становитиме 2027 грн.

За проєктом, повинна підвищуватися і мінімальна заробітна плата. На початку 2020-го її розмір повинен становити 4723 грн. Запланований розмір мінімальної пенсії 1769 грн.

З держбюджету на освіту нардепи планують виділити більш ніж 136 млрд грн. На медицину заклали 108 мільярдів. Зростуть витрати й на дорожню інфраструктуру – майже 70 мільярдів. А от на субсидії закладуть меншу цифру – 47 млрд грн.

Бюджет – з розрахунку курсу долара на рівні 28,2 грн. У 2019 році, нагадаємо, закладали 29,4 гривні – за долар. Міністр фінансів України наголошує: завдання нового бюджету – підвищити добробут країни та її мешканців.

“Головна мета уряду та народних депутатів — максимально прискорити економічне зростання та зростання добробуту наших людей”, - зазначила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Представлений 20 вересня у Верховній Раді текст — не фінальний. У народних обранців буде тиждень, аби внести свої правки до кошторису й розпочати доопрацювання. За остаточний варіант бюджету парламентарі планують проголосувати не пізніше 1 грудня.

Мої відео