Ukraine People

Політичні події 2020 року очами українців: соціологічне опитування

Політичні події 2020 року очами українців: соціологічне опитування
191990 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно соціологічна служба Разумкова методом інтерв’ю опитала низку респондентів та дізналась, як українці оцінюють політичну ситуацію та що для громадян в цьому році було найголовнішим.

1.    Місцеві вибори.

Відкриті списки кандидатів та пропорційне представництво для громадян стали нав’язливою системою оцінювання навіть для маленьких сіл та містечок. Епідемічна ситуація зменшила кількість явок на виборчі дільниці. Чомусь більша частина опитуваних назвали цю подію позитивною.

2.    Пандемія.

Для усіх опитаних пандемія та карантинні заходи є негативною подією. Економічна криза стала наслідком пандемії та падіння суспільної атмосфери.

3.    Оновлення Кабінету Міністрів

Це може позитивно вплинути на ситуацію з Міжнародним валютним фондом, а також нові ідеї для Президента та Кабміну.

4.    Нові закони

Деякі респонденти назвали деякі закони – про ринок, корупцію, перемир’я на Донбасі, кризу та життя громадян, економіка та підвищення тарифів, полонених. З-понад 2000 опитуваних менше ніж 10 людей згадали про ці події.

Для українців у світі головною подію були вибори нового президента в Сполучених Штатах та половина з яких назвали цю подію позитивною. Вибори в Білорусі та війна в Карабаху також не оминули згадки та обговорення.

Політиком року безпосередньо назвали Зеленського, при чому минулого року відсоток був вдвічі вищий. На другому місці – колишній президент Петро Порошенко та бронзу отримує Юрій Бойко «За життя».

Лише 16% опитаних вважають, що Україна та усі події розвиваються у вірному напрямку, 67% - неправильно.

70% вважають, що ситуація під кінець року лише погіршилась та не змінилась взагалі.

Половина респондентів вважає, що Україна стабілізується не скоро та вимагатиме довгих процесів відновлення після усіх подій та найголовнішої для нас зараз у світі – пандемії.

Мої відео