Ukraine People

Гучна справа триває: що чекає на Олександра Тупицького?

Гучна справа триває: що чекає на Олександра Тупицького?
152007 ПЕРЕГЛЯДІВ

Не так давно лунали здогадки про підкуп свідка під час конституційного суду. Відділ боротьби з корупцією та поліція проводили розслідування, згідно з яким, було виявлено факти, які підтверджували ці свідчення. Під підозрою опинився Голова Конституційного Суду України. Йому вирішили оголосити про те, що його підозрюють у злочині та запросили до Офісу президента.

Зустріч мала відбутись о 9.30. Проте Сюзанна Савчук повідомила, що Олександр Тупицький вирішив проігнорувати запрошення та не прийшов до Офісу Президента. Тож тепер питання навколо цієї справи стали ще гучнішими. Адже те, що він не прийшов до офісу вже свідчить про те, що йому є що приховувати. Так, можливо, так склались обставини, і він захворів, адже ми зараз переживаємо нелегкі часи. Проте такий вчинок пішов йому не на користь.

Згідно з законом, якщо підозрюваний не з’являється до суду, то повідомлення йому надсилається поштою. З моменту надсилання цього листа Голова Конституційного Суду України вважається підозрюваним до моменту виявлення обставин. Коли проведуть повне розслідування буде відомо, чи правдиві ці підозри, чи ні, а до того часу йому доведеться примиритись із цим.

Наразі він підозрюється у підступній змові з Росією, по справі про відчуження земельної ділянки на території Криму. А також у підкупі свідка, який виступав у справі Віктора Татькова. Прямих доказів наразі немає, проте є багато непрямих улік, які вказують на протиправні дії судді.

Наразі через Олександра Тупицького відкрито одразу дві справи: "захоплення державної влади" і "злочинний вплив на державного діяча з використанням свого службового становища". Проте розслідування ще триває. У разі доведення провини будуть переглянуті також інші справи судді і проведений глибокий аналіз його професійної діяльності.

Мої відео