Ukraine People

Кулеба: Невже Україна та Угорщина нарешті вирішать всі непорозуміння?

Кулеба: Невже Україна та Угорщина нарешті вирішать всі непорозуміння?
83452 ПЕРЕГЛЯДІВ

Певний час вже між Україною та Угорщиною тривають не найкращі стосунки, проте за заявою нинішнього голови Міністерства іноземних справ, ми маємо всі шанси на поліпшення ситуації, яка склалась наразі. Скоро до Києва має завітати Петро Сійярто, який у неофіційних обставинах поговорить із Дмитром Кулебою та спробує розв'язати всі проблеми, які наразі мають Україна та Угорщина.

За словами Кулеби, ми радо вітаємо наших сусідів. Адже не дивлячись на минуле, ми маємо вчитись будувати нові відносини між країнами. Так, буває таке, що сусіди сваряться, а хто ж не свариться між собою, невже ми вдома ніколи не сварились із рідними, проте основа будь-яких міцних стосунків – вміння знаходити спільну мову після непорозумінь.

За словами голови МІД, Угорщина є не лише нашим сусідом, а й важливим стратегічним партнером, який може багато в чому допомогти у налагодженні міжнародних зв’язків нашій державі. Тож якщо вони самі готові зробити перший крок нам на зустріч, то ми так само готові їх почути. Проте, якщо ми не дійдемо згоди, й вони намагатимуться якимось чином посягнути на права українців, то ми без жодного жалю відпустимо наших стратегічних партнерів. Мовчати ми не будемо, заявляє Кулеба. Лише взаємоповага та порозуміння і жодних інших варіантів.

Погані відносини між цими країнами основані на декількох скандальних заявах Угорщини. У 2020 році вони намагались закликати жителів Закарпаття підтримувати угорську партію на виборах. А після проведення СБУ розслідування стосовно порушення суверенітету держави, Сійярто заявив про те, що Угорщина всіма силами сприятиме тому, аби Україна не увійшла в НАТО. Такі заяви і спровокували цілу низку непорозумінь.

Тому Україна, хоча і завжди рада новим партнерам, ніколи й нізащо не дозволить комусь сторонньому посягати на цілісність її земель та незалежність.

Мої відео