Ukraine People

Сергія Семочку не звільнять! Верховний суд скасував рішення президента

Сергія Семочку не звільнять! Верховний суд скасував рішення президента
135400 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли, чим завершилися позови Сергія Семочки до Верховного суду України. У 2019 році Петро Порошенко звільнив його з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України. Тому 23 травня того ж року він подав до суду на президента за незаконність такого рішення. Проте суд звернув цей позов та залишив без розгляду. У 2020 році чоловік повторив свій позов, проте вже не до Петра Порошенка, а до Володимира Зеленського.

Суд був змушений перерозглянути справу та винести нове рішення стосовно Семечки. Його звинувачували у “незаконному збагаченні”. Хтось опублікував інформацію про те, що сім’я політика володіє 3 будинками, вартість яких складає 8 мільйонів, а родичі чоловіка мають паспорти громадян Росії. Проте за словами Сергія, “державної зради” не було. Що засвідчили закритим кримінальним провадженням.

Після нещодавнього повного розгляду справи Верховний суд України скасував рішення президента від 2019 року №143/2019 року "Про звільнення Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України". Проте це стало єдиною частиною позови, яку задовольнили. Тож не дивлячись на те, що дії проти чоловіка і справді були протиправними, всі інші його прохання перерозглядати не будуть. Та чи повернуть його на колишній пост і що тепер він робитиме, поки не повідомили.

Під час розглядання справи Семочки Ірина Васильєва очолювала колегію суддів Касаційного адмінсуду. Саме за її участі було представлене рішення, яке прийде до дії після завершення строку апеляції, тобто через 30 діб. Такі дані наразі повідомила пресслужба ВСУ. А наразі триває розглядання справи стосовно голови Конституційного суду України, який вже двічі проігнорував позов на появу на засідання.

Мої відео