Ukraine People

Волейбольний СК «Прометей» виборов чергові перемоги у чемпіонаті

Волейбольний СК «Прометей» виборов чергові перемоги у чемпіонаті
33031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поточний лідер української жіночої Суперліги з волейболу СК «Прометей» вдома в двох матчах спареного туру чемпіонату очікувано здолав суперниць з Чернігова — гравчинь клубу «Університет»-ШВСМ, які наразі посідають передостанню сходинку турнірної таблиці. Стартовий поєдинок завершили з рахунком 3-1.

У першому матчі господарки грали без травмованої діагональної бразилійки Лайзи Фігейредо та зв’язуючої Ангеліни Мірчевої, яка пропустила зустріч через дискваліфікацію, отриману в минулому турі. Замість них зі старту у складі «Прометея» вийшли Ганна Єфременко та Олена Напалкова.

«Напалкова у нас такого ж рівня, як і Мірчева. Олена непогано провела матч від початку до кінця. Я також не переймався й за Аню Єфременко, тому що на сьогоднішній день з таким суперником, як «Університет»-ШВСМ, вони повинні показувати гру і давати результат», — розповів головний тренер СК «Прометей» Андрій Романович.

У дебютному сеті жодних проблем у кам’янчанок не виникло. «Червоно-білі» домінували впродовж всієї партії, вигравши її з рахунком 25:15. У другому відрізку для команди Романовича все склалося ще успішніше, як підсумок — 25:10 і сподівання на швидке завершення матчу. Однак, у 3 сеті волейболістки «Університету», яким вже нічого було втрачати, розпочали справжній штурм сторони майданчика розслаблених суперниць. «Прометею» не вдавалося закріпитися в рахунку. Гості з Чернігова трималися на рівних, раз по раз виходячи вперед. Не очікуючи такого опору, колектив із Кам’янського втратив ініціативу та поступився у партії — 23:25.

Натхнені успіхом, добру половину 4 сету гравчині «Університету» вели в рахунку з перевагою у декілька балів. Однак під завершення, як виявилося, останньої партії, дався взнаки короткий ростер у розпорядженні Володимира Жули. Більш «свіжі» господарки спочатку зрівняли рахунок, а потім довели справу до логічного завершення, тріумфуючи у сеті та у поєдинку загалом.

«Важко боротися з такою командою, як «Прометей». Контролювати хід поєдинків, тим більш, розраховувати на перемогу», — зізнався головний тренер ВК «Університет» - ШВСМ Володимир Жула.

Кращими снайперками стали волейболістка кам’янської команди Катерина Дудник та «чернігівчанка» Юлія Камінська — обидві заробили по 17 очок. Наступного дня сенсації не відбулося. З рахунком 25:14, 25:19 та 25:17 «Прометей» у трьох сетах здолав «Університет» - ШВСМ. Таким чином, кам’янчанки закріпилися на 1-й сходинці турнірної таблиці, заробивши впродовж туру максимальну кількість залікових очок. Команда з Чернігова залишилася на передостанній 8-й позиції у чемпіонаті.

Мої відео