Ukraine People

Вперше в історії футбольна збірна України вийшла у фінальну стадію Євро з 1-го місця у відбірковій групі

Вперше в історії футбольна збірна України вийшла у фінальну стадію Євро з 1-го місця у відбірковій групі
145985 ПЕРЕГЛЯДІВ

2:1! Національна збірна України з футболу вдома обіграла Португалію. Впродовж матчу чинним чемпіонам Європи, португальцям, навіть попри видалення Тараса Степаненка на 72-й хвилині, так і не вдалося хоча б зрівняти рахунок у грі з командою Андрія Шевченка.

На 2-й хвилині матчу Роман Яремчук вперше низом пробив у площину воріт Португалії. Втім голкіпер Руй Патрісіу був на місці. Дебютний гол глядачі побачили вже на 6-й хвилині зустрічі. Після кутового у виконанні Марлоса все той же Яремчук вдало зіграв на добиванні, відкривши рахунок ударом в упор.

Надалі “синьо-жовті” грали другим номером. Попри це наші гравці якісно захищалися, майже не залишаючи вільних зон опонентам. На 27-й хвилині, скориставшись вдалою можливістю, Миколенко поборовся за м’яч на лівому фланзі та віддав точну передачу прямо під удар Андрію Ярмоленку. Той у дотик потужно пробив у правий нижній кут воріт гостей. Патрісіу виявився безсилим.

У першій половині поєдинку збірній Португалії, попри активні дії та низку гольових моментів, так і не вдалося “розпечатати” ворота Андрія Пятова. У 2-му таймі облога чемпіонів Європи продовжилася. Однак у них нічого не виходило аж до 72-ої хвилини, коли у межах чужого штрафного майданчика, на думку головного арбітра, рукою зіграв Тарас Степаненко. Український гравець отримав другу жовту картку, залишив поле, а Кріштіану Роналду з пенальті скоротив рахунок у матчі.

Подальша гра у меншості виявилася справжнім іспитом для підопічних Андрія Шевченка. Проте самовіддані дії українських футболістів дозволили зберегти переможний рахунок до фінального свистка. 2:1 і національна збірна України - учасник Євро-2020. З 19 очками в активі свій останній поєдинок у кваліфікації наша команда зіграє 17 листопада проти збірної Сербії.

Мої відео