Ukraine People

Легенда українського спорту сьогодні пішла з життя

Легенда українського спорту сьогодні пішла з життя
90693 ПЕРЕГЛЯДІВ

Справді, інколи небо забирає найкращих людей занадто рано. Адже в них завжди залишається так багато незавершених справ. А цього року Україна попрощалася з багатьма відомими діячами культури та спорту.

Сьогодні стало відомо, що помер один із видатних олімпійських чемпіонів України. Тож всією країною ми прощаємось із Володимиром Кисельовим. Він прожив 65 років і тепер пішов від нас. Про це повідомив замісник Кременчуцької міської ради – Руслан Проценко.

Він написав на своїй сторінці в Фейсбуці: “Сьогодні не стало олімпійського чемпіона, почесного громадянина Кременчука Володимира Кисельова. Царство Небесне. Вічна пам'ять, легендо”.

Як відомо, тренування спортсмен проходив у спортивному суспільстві “Авангард” міста Краматорськ. Його перша золота медаль на Олімпійських змаганнях була за штовхання ядра. Бронзову медаль він отримав під час участі у міжнародних змаганнях “Дружба-84” у 1984 році. А у 1996 році йому надали звання почесного громадянина Кременчука.

Легкою атлетикою він захоплювався ще з дитинства. Проте професіонально почав ставитись до неї лише в юності. Так, почавши з місцевих змагань він дійшов до Олімпійських змагань. Спортсмени ніколи не можуть назавжди покинути спорт, адже бажання перемагати лишаться в крові на все життя. Тож до свого останнього дня він залишався переможцем Олімпіади 1980 року.

Ми шкодуємо про таку втрату. І сподіваємось, що наступне покоління спортсменів-легкоатлетів досягне небачених висот цього року у пам’ять про Володимира Кисельова. Адже нам є на кого сподіватись. Наша чоловіча та жіноча команди того року гучно заявили про себе. А цього року вони сподіваються лише на перемогу. Тож світла пам’ять, Олімпійський чемпіоне, ми завжди будемо берегти пам’ять про тих, хто прославив Україну!

Мої відео