Ukraine People

Триває співпраця ПНПУ імені В. Г. Короленка з Терешківською територіальною громадою

Триває співпраця ПНПУ імені В. Г. Короленка з Терешківською територіальною громадою
361413 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

15 грудня 2021 р. представники Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка з робочим візитом відвідали Терешківську територіальну громаду. Делегація університету була представлена у такому складі: ректорка університету професорка Марина Гриньова, начальниця відділу кадрів Інна Важеніна, відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко, очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко, декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко, декан факультету історії та географії Петро Кравченко, заступниця декана фізико-математичного факультету Людмила Матяш, старша викладачка факультету філології та журналістики Ольга Ніконенко.

Під час візиту відбулося узгодження Меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка і Терешківською територіальною громадою. Обговорення форматів співпраці ініціювали ректорка педагогічного університету професорка Марина Гриньова і  голова Терешківської ОТГ Віталій Турпітько.

Учасники зустрічі шукали найефективніші шляхи взаємодії щодо реалізації спільних заходів, проєктів та програм. Особливу увагу приділили військово-патріотичному вихованню учнів, а Марина Гриньова запропонувала залучати військову кафедру педагогічного університету до організації і проведення відповідних заходів. Віталій Турпітько наголосив, що сьогодні є актуальною потреба  створити методичні об’єднання в закладах освіти громади, щоб забезпечити ефективну роботу кожного вчителя. Віталій Петрович звернувся з проханням, щоб до роботи методичних об’єднань долучився і професорсько-викладацький склад ПНПУ імені В. Г. Короленка. Така взаємодія сприятиме професійному і творчому розвиткові вчителів і вихователів, а також допомагатиме їм застосовувати у педагогічній діяльності найсучасніші методики і техніки викладання.

Ректорка Марина Гриньова запросила адміністрацію територіальної громади, педагогічних працівників та учнів ліцею відвідати університет: «Чекаємо абітурієнтів Терешківської територіальної громади у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Ви зможете не лише ознайомитися з інформацією про факультети і кафедри, а й відвідати наші навчальні аудиторії і лабораторії, науково-методичні і дослідницькі центри,  ботанічний сад і спортивний комплекс. Для вас гостинно відкриють двері спортивні секції, наукові і мистецькі гуртки».

Представники факультетів провели профорієнтаційну зустріч із старшокласниками Терешківського ліцею. Дуже втішно, що це заклад очолює випускниця природничого факультету нашого університету Катерина Пилипенко.

Відповідальна секретарка приймальної комісії ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Тесленко розповіла про етапи вступної кампанії 2022 р., переваги навчання в Полтавському педагогічному. Марина Миколаївна наголосила, що університет і гуртожитки розташовані в центрі міста, в університеті є кафедра військової підготовки, студентське самоврядування має широкий спектр можливостей.

Наприкінці заходу старшокласники отримали інформаційні буклети про університет, вступну кампанію 2022 р., перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка на факультетах.

Також представники університету надали вичерпні відповіді на актуальні питання про сертифікати ЗНО, етапи проведення цьогорічної вступної кампанії, експрескурси підготовки до ЗНО в університеті,  Всеукраїнську олімпіаду ПНПУ імені В. Г. Короленка, яка надає унікальну можливість учням, що мріють вступити на спеціальності, яким надається особлива підтримка.

 

Сподіваємося на тривалу і успішну співпрацю із Терешківською територіальною громадою.

Теги: Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка
Мої відео