Ukraine People

У школах столиці розпочались навчання: «Як правильно діяти у надзвичайних ситуаціях»

У школах столиці розпочались навчання: «Як правильно діяти у надзвичайних ситуаціях»
268340 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Навчання про те, як правильно поводитись у надзвичайних ситуаціях проводять у київських школах для батьків та вчителів. Процес навчання триває уже протягом двох тижнів. Заступник очільника Київської міської державної адміністрації розповів про те, що зараз рятувальники розробляють інструкції  «як правильно діяти у випадку надзвичайних ситуацій» для навчальних закладів та міських установ.

 

Основний принцип нововведення, полягатиме в тому, що кожен заклад освіти обере відповідальну особу, яка забезпечить та проконтролює вивчення та виконання нових пунктів інструкції. В разі небезпеки, ця особа надасть правильні сигнали та сповіщення, проведе безпечну евакуацію людей із приміщення. Також ця людина зобов’язана поділитись отриманими знаннями та навчити усьому необхідному персонал, вчителів та школярів.

 

Навчання у школах столиці тривають уже два тижні. Ініціював проведення тематичних обговорень спеціальний навчально-методичний центр, створений Державною службою з надзвичайних ситуацій та Київською міською державною адміністрацією. Також заступник очільника столичної адміністрації сповістив, що у Києві вдосконалюють систему оповіщень, яка охоплює місцеве населення, персонал міських установ та служб, рятувальників. На її будівництво виділили одинадцять мільйонів гривень з державного бюджету.

 

Мої відео