Ukraine People

Відомо про 400 закатованих та вбитих цивільних громадян на Київщині, ще 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці, - Антон Геращенко

Відомо про 400 закатованих та вбитих цивільних громадян на Київщині, ще 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці, - Антон Геращенко
430957 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російське вторгнення в Україну: Близько 200 людей вважаються зниклими безвісти у Бородянці в Київській області. Там вже розпочато розбір завалів багатоквартирних будинків, де під час завдавання авіаційних ударів перебували цивільні громадяни. Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна (Київ) повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Вчора почались роботи в місті Бородянка. Розпочато розбір завалів будинків, які зруйновані внаслідок ударів російської авіації. Зруйновано приблизно 10 будинків, під завалами залишились українці. Вже знайдені тіла 4 загиблих під руїнами – і це тільки початок. Зруйновані 5-поверхові будинки розібрані лише до 3 поверху. Але люди від бомбардувань ховались у підвалах. Зниклими безвісти вважаються близько 200 людей, і ми розуміємо, що багато з них вже зникли назавжди», - сказав Геращенко. Місця масових убивств, тортур та поховання виявлено у Бучі, Гостомелі, Мотижині.

«На цей час відомо про більше ніж 400 вбитих цивільних громадян на території Київської області, але ця цифра буде збільшуватись», - сказав Геращенко. За словами Геращенка, МВС та Офісу генерального прокурора України відомі імена керівників підрозділів російської армії, які були розташовані в Київській області.
«Наші прокурори зроблять так, аби ніхто не уник правосуддя за воєнні злочини. Ці військові злочинці знають про свої злочини та знають, що вони нам відомі», - сказав Геращенко.

Мої відео