Ukraine People

Педагогічний університет підписав меморандум про співпрацю із Сенчанською сільською територіальною громадою

Педагогічний університет підписав меморандум про співпрацю із Сенчанською сільською територіальною громадою
320027 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова послідовно пропагує стратегічну концепцію кращих європейських університетів: «Ми маємо займатися не лише наукою й освітою, а й допомагати розвиватися регіонам, у яких ми живемо. Тому ми маємо об`єднати свої зусилля з місцевими територіальними громадами в питаннях їхнього забезпечення високопрофесійним кадрами з числа наших випускників, організації соціокультурної, виховної і профорієнтаційної діяльності, організації прикладних наукових досліджень». 

Успішні досвіди заохочують до співпраці все більше територіальних громад. Так, 17 серпня 2022 р. у залі засідань відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Сенчанською сільською територіальною громадою і ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Професорка Марина Гриньова наголосила, що співпраця із Полтавським педагогічним буде корисною і перспективною для громади: «Сто дві акредитовані освітні програми з педагогічних і непедагогічних спеціальностей, курси підвищення кваліфікації, сертифікатні освітні програми. Ми переконані, що до нас прийдуть мотивовані студенти, а громада отримає компетентних фахівців, які після закінчення ЗВО докладуть максимум зусиль для її розвитку».

Наталія Сліпухова розповіла про особливості очолюваної нею сільської територіальної громади, вона підкреслила, що їхня громада – однієї із найбільш спроможних, а освіта у громаді – пріоритетний напрямок діяльності. На території громади 5 шкіл, дитячі садочки, будинок дитячої і юнацької творчості. Громада матеріально підтримує вчителів, належним чином фінансує і дбає про матеріально-технічно забезпечення закладів освіти.

«Ми хочемо підвищити якість освіти у нашій громаді, щоб школярі отримували сучасні конкурентні знання, тому маємо багато ідей щодо нашої співпраці», – наголосила Наталія Сліпухова.

Представникам громади про можливі аспекти співпраці з університетом розповіли перший проректор Олексій Гура, проректор з наукової роботи Василь Фазан, голова Ради з організації виховної діяльності Людмила Гомля.

Відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко, ознайомлюючи гостей із особливостями цьогорічної вступної кампанії, зауважила: «Війна для кожного із нас – це виклики і перешкоди, але це і певні можливості. І стосуються вони, зокрема, отримання освітніх послуг. Тож всі зацікавлені можуть ними скористатися у нашому університеті».

Декани факультетів Петро Кравченко, Оксана Кирильчук, Тетяна Барболіна, Наталія Сулаєва, Валентина Титаренко, Павло Хоменко, Сергій Новописьменний представили особливості факультетів, які вони очолюють, освітні програми, специфіку підготовки здобувачів освіти за кожною з них.

Під час зустрічі увиразнилося кілька першочергових напрямів співпраці: сприяння у забезпеченні висококваліфікованими кадрами, підвищення кваліфікації учителів громади, профорієнтаційна робота, спільні екологічні, мистецькі проєкти, культурно-дозвіллєві практики.

Помічник ректора з кадрової та організаційної політики Інна Важеніна і начальниця юридичної служби університету Тамара Жалій представили ключові пункти меморандуму. Зокрема, сторони домовилися спільно діяти з метою об’єднання зусиль у вирішенні завдань і проблем науково-дослідної, навчально-методичної діяльності та виховної роботи з учнями, педагогічними, науково­педагогічними працівниками, непедагогічними фахівцями, обміну досвідом, упровадженню інноваційних технологій навчання й виховання в процесі освітньої діяльності та позашкільної роботи, з метою популяризації освітніх програм і послуг Університету, зокрема, щодо стажувань і підвищень кваліфікації вчителів, викладачів й інших категорій педагогічних працівників.

Ректорка Марина Гриньова і сільський голова Наталія Сліпухова скріпили меморандум підписами.

«Наша зустріч була дуже хорошою і продуктивною. Всі запити і потреби детально обговорили. Адміністрація університету, декани факультетів запропонували цікаві варіанти співпраці, які враховують інтереси обох сторін», – зазначила Наталія Вікторівна.

«Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка чекає як здобувачів освіти на навчання, так і вже досвідчених фахівців на курси підвищення кваліфікації чи сертифікатні програми. Ми хочемо співпрацювати з громадою, ми можемо надавати консультативну допомогу, ми готові враховувати ваші запити під час формування освітніх пропозицій», – підкреслила ректорка Марина Гриньова

Підписання меморандуму про співпрацю у сюжеті Полтавського телебачення.

 

Мої відео