Ukraine People

Найбільші волонтерські організації України виступили перед Комісією Конгресу США

Найбільші волонтерські організації України виступили перед Комісією Конгресу США
421220 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники українських волонтерських організацій виступили в Конгресі США де підняли низку питань щодо безпеки та співробітництва в Європі. Під час виступу 7 грудня також були присутні представники громадських організацій США та Литви. 

 

Фонд “Повернись живим”, фонд Сергія Притули, «Razom for Ukraine» та «Blue/Yellow for Ukraine» за запрошенням Гельсінської комісії Конгресу США взяли участь у слуханнях про український волонтерський рух.

 

 

Засновник і голова неурядової організації “Blue/Yellow for Ukraine”  Йонас Охман Джерело:Lrytas.lt

Засновник і голова неурядової організації “Blue/Yellow for Ukraine” Йонас Охман наголосив, що допомога Заходу часто надходить надто повільно. Також Йонас розповів американським колегам, про логістичні та регуляторні перепони, що заважають надсилати найнеобхідніше відразу на фронт. 

Директор благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут Джерело: Мілітарний

 

 

Голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут розповів, що вони працюють над підтримкою та забезпеченням Сил оборони України технічними засобами для переваги на полі бою.

 

«Все, що ми робимо, є результатом жахливої війни, яка щодня забирає десятки, а то й сотні життів, і постійної величезної потреби у дооснащенні наших військових. На війні постійно втрачається техніка та озброєння. І ми мусимо постійно поповнювати ці втрати, поки є люди, у тому числі американці, які захищають Україну», - повідомив Тарас Чмут. 

 

Він також нагадав, що від початку повномасштабного російського вторгнення фонд «Повернись живим» поглибив свою співпрацю з американськими організаціями, які закуповували та передавали через нашу логістичну мережу тисячі бронежилетів, шоломів, аптечок та інших найнеобхідніших речей, яких потребувала Україна з 24-го лютого. 

 

На його думку, спрощення бюрократичних процедур полегшить та прискорить купівлю і доставку необхідного обладнання. Насамперед це вилучення України з графи "контроль над злочинністю" списку контролю за торгівлею США. Це рішення дає можливість нашим партнерам значно швидше передавати важливе оснащення для української армії. Для прикладу Тарас навів голографічні приціли, що показали свою результативність в бою. 

 

 

Зі слів волонтера, одне з найголовніших завдань фонду “Повернись живим” - допомогти українській державі виграти час. Свою роботу вони узгоджують з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, також з командуванням сил логістики, які відповідно забезпечують Збройні сили України.Наше завдання не замінити державу, наше завдання посилити її, там де це необхідно. Або надавати державі час, допоки вона знайде ресурси”, - наголосив Тарас Чмут.

 

Голова фонду "Благодійний фонд Сергія Притули" Сергій Притула Джерело: Serhiy Prytula Charity Foundation

 

Також перед Комісією Конгресу США мав змогу виступити очільник фонду "Благодійний фонд Сергія Притули". З лютого 2022 року організація зуміла зібрати близько 85 мільйонів доларів, які пожертвували українській армії. 

 

 

Сергій Притула наголосив, що несе відповідальність за кошти, які українці жертвують фондамУ своїй розповіді він згадав історію маленької дівчинки, яка обрізала своє волосся, щоб продати його та принести гроші до фонду на допомогу Збройним силам.

Президентка американської громадської організації Razom for Ukraine Дора Хомяк Джерело: УКУ

 

Дора Хомяк, президентка американської громадської організації Razon for Ukraine, додала, що українські волонтери  діють в умовах активної, повномасштабної російської війни на території України. Вона нагадала, що Андріана Сусак, активістка Razon for Ukraine, а також штурмовичка батальйону «Айдар» та голова Жіночого ветеранського руху, була тяжко поранена на фронті. Колега та співзасновниця Razon for Ukraine мала бути присутня під час слухання в Конгресі США, але змушена доглядати за Андріаною Сусак.

 

“Я не хочу, щоб іще хтось із моєї команди, моїх колег чи друзів опинився в лікарнях. Я знаю, що американський народ підтримує українську перемогу. І усі разом ми, американці, працюємо задля цієї перемоги”, - підкреслила Дора Хомяк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: Конгрес США,Сергій Притула,Тарас Чмут, Волонтери,Волонтерські організації,фонд Повернись живим,Благодійний фонд Сергія Притули,Razon for Ukraine,Йонас Охман
Мої відео