Ukraine People

Дезінформація: Як російські ЗМІ поширюють фейки щодо дій міністра оборони рф в Авдіївці

Дезінформація: Як російські ЗМІ поширюють фейки щодо дій міністра оборони рф в Авдіївці
388099 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інформаційна війна зажди була складною складовою конфліктів, і зараз не стало винятком. Російські ЗМІ активно поширюють дезінформацію, включаючи маніпуляції щодо дій міністраоборони росії та подій в Авдіївці. Як впливає дезінформація на суспільство.

Поширення фейків та вигадок

Один із прикладів дезінформації, який розповсюджується російськими ЗМІ, стосується міністра оборони рф, Сергія Шойгу. Згідно з цими фейками, він , ніби був в Авдіївці та особисто збив 240 літаків за один раз. Ця історія абсолютно непідтверджена та безжально спростована.

Очевидно, що ці фейки мають за мету розпалювати антиукраїнські настрої та викликати враження, що росія веде успішні військові дії. Водночас, це є красномовним прикладом того, як важливо бути обачним та критичним до джерел інформації.

Відповідь світового співтовариства

Світове співтовариство  та фахівці з медіа давно визнають проблему дезінформації та фейків. Існують багато ініціатив, спрямованих на боротьбу з цією проблемою, включаючи фактчекінг, медіаосвіту та роботу із соціальними мережами для обмеження поширення дезінформації.

 

Теги: дезінформація,Шойгу, Російська агресія
Мої відео