Ukraine People

Показ фільму "Буча" в Українському домі у США

Показ фільму "Буча" в Українському домі у США
220471 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Сполучених Штатах 30 січня 2024 року відбувся показ українського фільму "Буча" в Українському домі. На цьому кіновечорі, що став першим у новому році, режисер та сценарист особисто представили свою творчість, розкриваючи драматичні події, пов'язані з початком повномасштабної війни.

Про це повідомила амбасадорка України в США, Оксана Маркарова, у своєму Facebook 31 січня. За її словами, кіновечір в Українському домі в США відбувся у присутності режисера Станіслава Тіонова та продюсера-сценариста Олександра Щура.

"Буча" – це художня драма, яка розгортається в контексті повномасштабного вторгнення росії в українські міста Буча, Ворзель та Гостомель. Фільм вирізняється тим, що розповідає історію Костянтина Гудаускаса, громадянина Казахстану, який врятував українців з окупованих територій.

Амбасадорка зазначила, що фільм "Буча" не лише розвіює пропагандистські наративи росії, але й розкриває страшну правду про події в Україні. Проєкт ArtAgainstPropaganda, який спрямований на протидію російській пропаганді у всьому світі, включає покази фільму в США.

У своєму повідомленні амбасадорка також висловила подяку Українському конгресовому комітету Америки та його лідерам Андрію Футею та Михайлу Савківу за сприяння в організації кінопоказу. Також відомо, що фільм "Звідки куди" про евакуацію українських біженців планується показати на Каннському кінофестивалі.

Мої відео