Ukraine People

Солонківська територіальна громада підписала угоду про транскордонну співпрацю з містом Бубуєч, Республіка Молдова

Солонківська територіальна громада підписала угоду про транскордонну співпрацю з містом Бубуєч, Республіка Молдова
338262 ПЕРЕГЛЯДІВ
19 липня угоду підписали голова Солонківської громади, яка є членом Асоціація міст України, Богдан Дубневич та мер міста Бубуєч Олексій Перчемлі.
 
Зі слів заступника голови Солонківської громади Андрія Жидачека, який у квітні цього року представляв громаду на International Mayors Summit у Молдові, організованому за підтримки голови правління фонду Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, що транскордонне співробітництво є потужним інструментом для розвитку обох регіонів.
 
"Використовуючи ці можливості, зможемо значно покращити якість життя мешканців та створити стабільний і процвітаючий розвиток Солонківської територіальної громади.
 
Загалом, перші плоди Саміту мерів свідчать про важливість міжнародного співробітництва для сталого розвитку сусідніх країн та їх громад.Співпраця між Україною та Молдовою - це не лише обмін ідеями та досвідом, а й спільний крок у напрямку мирних та процвітаючих держав", - сказав він.
 
Серед планів на майбутнє в обох громад:
 
- Налагодження зв’язків у різних галузях та зміцнення дружніх відносин.
- Залучення грантових програм з Європейського Союзу для розвитку громад.
- Вдосконалення соціально-економічних ініціатив на місцевому рівні.
- Розвиток громадських проєктів у сферах культури, освіти, туризму, захисту довкілля, природних ресурсів та бізнесу.
 
«Дуже важлива сьогодні співпраця наших громад із громадами Європейського Союзу, особливо, що стосується залучення грантових програм. Адже коштів через війну у громадах обмаль, але є амбітні плани реалізовувати цікаві проекти для людей. Залучення грантів – це найкращий вихід.
 
"Вітаю громаду з підписаним Меморандум, сподіваюся – це лише початок, багато роботи ще попереду", - прокоментував в.о. виконавчого директора Львівське РВ Асоціації міст України Анатолій Шалаєв.
Мої відео