Ukraine People

Законний вигул: перший муніципальний майданчик для собак відкрили у Дніпрі

Законний вигул: перший муніципальний майданчик для собак відкрили у Дніпрі
33183 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розташовується він за Льодовим палацом в молодіжному парку “Новокодацький” і займає гектар землі. Тут є закрита територія з тренажерами, де відпрацьовуються послух та спритність тварини, а також відкритий майданчик, де собака може досхочу набігатися.

Одним із перших новий муніципальний майданчик випробував красень Сем зі своїм синочком Грейсі. Це їздові собаки найдавнішої породи самоїд, котрій понад 3 тисячі років. Вони дуже розумні й витривалі.

“Я просив у батьків собаку, просив, і ось подарували. Він виступає на виставках в Харкові, Полтаві і по всій Україні. Сем — чемпіон серед самоїдів в Україні”, - пишається своїм вихованцем Костянтин Трухін.

Дніпрянка Юлія Симонова продемонструвала всім, хто прийшов на відкриття майданчика, як з цією ж породою працюють досвідчені собаківники. Умка показала справжні дива аджиліті – нового виду спорту, що виник у Великій Британії наприкінці 70-х років ХХ століття. Лише один раз собака зачепила планку на смузі перешкод.

Захекана, але щаслива Юлія Симонова розповідає, що отримує справжнє задоволення від цього виду спорту: “Аджиліті в перекладі з англійської означає вправність. Проте я зараз схиляюсь до того, що вправність собаки - це вправність людини. Важливо на швидкості в потрібний момент показати необхідний рух”.

Собаківники Дніпра довго стукали у замкнені двері — створювали петиції, ходили по кабінетах чиновників, зрештою, після звернення до депутата, отримали бажане. Тепер у Дніпрі є майданчик з мінімальним набором обладнання для безкоштовного тренування собак. Проте ще потрібні тунелі, слалом, трибуни, вольєри тощо.

“Сподіваюся, що цей майданчик дасть поштовх для створення нових майданчиків та зон для вигулу тварин у Дніпрі”, - говорить чемпіонка світу з Dog Puller в командному заліку Катерина Головачова.

Наразі у Дніпрі один безкоштовний майданчик для собак і один приватний. Для порівняння: у Львові їх біля двох десятків і стільки ж зон для вигулу тварин. Собаківники Дніпра поки що можуть лише позаздрити львів`янам, адже  у більшості районів вимушені тренувати тварин на дитячих майданчиках, що тепер заборонено законом.

Мої відео