Ukraine People

У Дніпрі з'явився потяг з хроніками української історії

У Дніпрі з'явився потяг з хроніками української історії
33635 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчити історію не виходячи з метро. У Дніпрі запустили проект "Потяг історичної ідентичності". Наше місто стало другим після Києва, де новітня історія обсягом у сто років викладена на яскравих плакатах.

На годиннику — одинадцята дня. І на станції метро “Покровська” досить людно. Але мало хто з пасажирів здогадується, що звичайний ззовні потяг, всередині — хроніки української історії. Однією з перших нові плакати побачила Надія Криміна.

“Більшість того, що написано, знаю не з підручників. Я цю історію прожила” - ділиться вона.

Підтримує ідею "Потягу історичної ідентичності" Лариса Луценко. Жінка наполовину грузинка, наполовину — росіянка, та все життя провела в Україні. Переймається, люди не надто охочі до вивчення власної історії:

“Народ нічого не робить для того, щоб українську мову розвивати, а націю об'єднати”, - каже дніпрянка.

Крок на зустріч розвитку та об'єднанню нації зробили куратори проекту "Потяг історичної ідентичності". Сподіваються, таким чином молодь і дорослі знатимуть більше про історію держави, в якій живуть, хоча б про останні 100 років.

“ Це історично значущі події, постаті, традиції, що ідентифікують нас, як українську націю. Це — не колаж, не фото з інтернету, а унікальні архівні знімки. Внизу кожного фото — анотація” - розповідає завідувачка інформаційно-видавничого відділу національного музею “Меморіал жертв Голодомору" Юлія Коцур.

Тематичний потяг у дніпровському метро курсуватиме до 30 червня. Втім, зовсім скоро до проекту підключать і лінію харківського метрополітену, а також потяги Укрзалізниці. Організатори обіцяють, на кожному комплект історичних подій буде

Читайте також: Зеленський сплатить штраф у розмірі 1234 гривні

Мої відео