Ukraine People

Набули чинності зміни у видачі водійських прав

Набули чинності зміни у видачі водійських прав
118444 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нововведення здебільшого стосуються майбутніх водіїв та автошкіл. А ті, хто вже має посвідчення, можуть взагалі не хвилюватися - зміни їх не стосуються.   

Тепер свідоцтво про закінчення водійських курсів буде в електронному вигляді. Теоретичну та практичну частину екзамену доведеться складати в одному сервісному центрі. 

Ще одне нововведення - перші водійські права дійсні лише 2 роки, а не 10, як раніше. 

“Потім, якщо водій не порушував правила дорожнього руху, або має не більше двох адміністративних стягнень за порушення в сфері безпеки дорожнього руху, він безперешкодно отримує посвідчення водія. Воно наразі не постійне, діє 30 років”, - пояснює Ірина Снітько, головна спеціалістка зі зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області.

З’явилося також поняття індивідуального порядку підготовки водія. 

“Індивідуальний порядок - це не самостійна підготовка. Цей порядок дозволяє навчатися в автошколі не в складі групи, а з однією особою”, -  каже Костянтин Винниченко, провідний фахівець регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області.

Автошколи відтепер проходитимуть акредитацію в регіональному сервісному центрі. Раніше дозвіл можна було отримати тільки у головному офісі в Києві. 

“У сервісному центру набагато простіше і можливостей більше буде, побути в автошколі, перевірити базу, якось вплинути на навчальний процес”, - додає Валерій Макаревич, директор та інструктор автошколи. 

Також серед нововведень - фото- та відеофіксація складання іспитів - як теоретичних, так і практичних. Спостерігатимуть за діями як майбутніх водіїв, так і самих екзаменаторів. 

Мої відео