Ukraine People

Наступного тижня українцям дозволять відвідувати парки та салони краси

Наступного тижня українцям дозволять відвідувати парки та салони краси
90140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогоднішня епідеміологічна ситуація дозволяє помякшити карантинні обмеження. Про це під час брифінгу заявив Міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Наразі він впевнений, що вжиті заходи дали очікуваний результат та дозволили уникнути найгіршого сценарію розвитку подій. В Україні не існує серйозних спалахів, які б могли негативно позначитися на здатності системи охорони здоровя надавати медичну допомогу. Тому з 11 травня планується помякшення карантину. Українцям дозволять гуляти в парках та відвідувати салони краси чи перукарні. Відкриють магазини з промисловими товарами.

Але все це лише за умови дотримання санітарно-гігієнічних вимог — використання масок, дотримання дистанції та відсутність скупченості людей. Буде дозволена робота закладів громадського харчування на винос та робота літніх майданчиків кафе й ресторанів просто неба. У ТРЦ запрацюють оптові та роздрібні магазини, що торгують непродовольчими товарами. Зони харчування та розваг у ТРЦ поки не працюватимуть.

За певних умов дозвіл працювати отримають заклади побутового обслуговування населення. Розпочати роботу зможуть адвокати, нотаріуси, стоматологи, аудитори, відкриються музеї та бібліотеки. Буде дозволено тренуватися в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах.

Мої відео