Ukraine People

Як пандемія вплинула на ставлення людей до гігієни?

Як пандемія вплинула на ставлення людей до гігієни?
196065 ПЕРЕГЛЯДІВ

У червні 2020 року було проведено дослідження громадської думки на тему «Як пандемія вплинула на ставлення людей до гігієни?». Результати дослідження відображають, як в умовах пандемії змінилися гігієнічні звички людей, їхнє ставлення до особистої гігієни, гігієни в громадських місцях і в офісах.

Згідно з отриманими результатами дослідження, пандемія змінила гігієнічні звички як мінімум 2/3 населення. Зокрема, 90% стали частіше мити руки, а використання дезінфікуючих та антибактеріальних засобів увійшло в побут практично 85% людей. Цікаво, що в результаті у 59% респондентів виросли витрати на гігієнічні засоби.

Дослідження наочно показало зміна світогляду і стилю життя під впливом COVID-19. Так, пряма загроза здоров'ю і режим самоізоляції помітно підвищили обізнаність людей про джерела передачі мікробів і особливості їх розмноження. Майже кожен другий опитаний зізнався, що ознайомився з інформацією про місця скупчення бактерій і вірусів. Більш того, 67% людей тепер намагаються не торкатися до цих поверхонь голими руками. Практично половина респондентів відзначили, що з початком пандемії стали частіше проводити прибирання будинку.

Дотримання соціальної дистанції і підвищені вимоги до особистої гігієни вплинули і на сферу бізнесу. Співробітники чекають від роботодавців введення превентивних заходів: забезпечення гігієни на робочому місці, умов для збереження безпечної дистанції в 1,5 метра, введення позмінного графіка роботи і контролю заповнюваності офісних приміщень. Також більше половини опитаних хотіли б продовжити роботу віддалено для забезпечення особистої безпеки, а 85% вважають важливим говорити з керівництвом про можливість роботи з дому в разі поганого самопочуття.

Бажання продовжувати роботу віддалено може бути пов'язано з неготовністю великого числа людей більше пересуватися на громадському транспорті. Зокрема, 46% планують уникати цього після знять всіх обмежень. У вирішенні даної проблеми 57% покладають надію на держави і чекають від органів управління введення заходів по оптимізації трафіку в громадському транспорті.

Мої відео