Ukraine People

Більше грошей на утримання дітей, над якими встановили опіку

Більше грошей на утримання дітей, над якими встановили опіку
134340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Того року було прийнято законопроєкт, згідно з яким з 1 січня 2021 року виплати на утримання дітей під опікою буде збільшено. Про це сьогодні повідомив Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Хто тепер отримуватиме більше відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб" № 646-IX:

- з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів збільшили виплати для тих, хто встановив опіку над дітьми;

 - з 3 до 3,5 прожиткових мінімумів виплати збільшили для тих, хто тепер опікується дітьми з різними формами інвалідності.

Тож з 2021 року держава виплачуватиме 4447,50 гривень тим, хто виховує дітей віком до 6 років. 5545 гривень отримуватимуть на дітей віком від 6 до 18 років. 6226,50 гривень будуть платити тим, хто утримує дітей-інвалідів віком до 6 років. І 7763 виплачуватимуть на дітей-інвалідів віком від 6 до 18 років.

Проте, якщо на дитину виплачують щось, крім цієї допомоги, наприклад: пенсію, аліменти, стипендію, державну допомогу, то ця сума буде визначатись, як різниця між 2,5 та тим, що оплачує третя особа. Тож тепер законодавство забезпечить такими виплатами усіх дітей.

Мої відео